Maurice Steijn lesz az Ajax új vezetőedzője

Steijn 2022 tavasza óta irányítja a Sparta Rotterdam csapatát, akikkel idén a hatodik helyen végzett a bajnokságban.

Tisztulni látszik a kép az Ajax háza táján, ami a vezetőedző pozícióját illeti. Bár korábban nagyon sokan mondták a csapat korábbi trénerének, Peter Bosznak és a norvég Kjetil Knutsennek a nevét a kispadra, végül egyikük sem bizonyult befutónak. Bosz nemrég aláírt a PSV-hez, ahol a szezon végén távozó Ruud van Nistelrooy-t váltotta, Knutsen és Mislintat között pedig megszakadtak a tárgyalások, a tréner ugyanis nem szándékozik távozni szezon közepén a Glimt együttesétől.

A holland sajtó ezek után egyöntetűen számolt be arról az elmúlt órákban, hogy az amszterdamiak sportvezetése mindenben megállapodott a Sparta Rotterdam vezetőedzőjével, Maurice Steijnnel a személyes feltételekről, mely egy hároméves szerződésről szól, továbbá a klubnak is kifizették a tréner 400 ezer eurós kivásárlási árát. Már csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

A 49 esztendős Steijn az idei szezonban az igen előkelő hatodik helyre vezette a Sparta együttesét, azok után, hogy az elmúlt idényben még a kiesés elől menekültek.

További tartalmak: