Visszatértek a győzelem útjára: Volendam-Ajax 2-4!

Három nyeretlenül megvívott összecsapást követően látogatott Volendamba az AFC Ajax együttese. Alfred Schreuder csapata történelmi 6-1-es vereséget szenvedett hétközben a Napolitól, az előző fordulóban pedig a Go Ahaed Eagles ellen hagytak otthon két pontot. Rendkívül fontos bajnoki várt tehát a csapatra, nem csak a bajnokság miatt, hanem a morális állapot javítása okán is. A kezdőcsapatokra […]

Három nyeretlenül megvívott összecsapást követően látogatott Volendamba az AFC Ajax együttese. Alfred Schreuder csapata történelmi 6-1-es vereséget szenvedett hétközben a Napolitól, az előző fordulóban pedig a Go Ahaed Eagles ellen hagytak otthon két pontot. Rendkívül fontos bajnoki várt tehát a csapatra, nem csak a bajnokság miatt, hanem a morális állapot javítása okán is.

A kezdőcsapatokra rátérve, Alfred Schreuder, bár sokan megkérdőjelezték a Napoli elleni vereséget követően a döntéseit, ezúttal sem nyúlt bele igazán a csapatba, olyannyira nem, hogy pontosan ugyanaz a kezdő futott ki a pályára, akik néhány nappal ezelőtt Amszterdamban. A kapuban Pasveer állt, a védelmet ezúttal is a Rensch, Timber, Bassey, Blind négyes alkotta. A középpályán Edson Álvarez, Kenneth Taylor és Steven Berghuis szerepelt, elől pedig a Bergwijn-Kudus-Tadić trió feladata volt a gólszerzés.

Az amszterdamiak a 17. percben szerezték meg a vezetést, az egyik hazai védő kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, amire a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Tadić értékesítette. 0-1! A második találat még az első játékrész vége előtt érkezett. A 39. percben Berghuis ívelte be a labdát a tizenhatos előteréből, amire a túloldalon jól érkezett az üresen maradó Calvin Bassey, a nigériai védő higgadtan bólintott a kapuba, ezzel pedig megszerezte első gólját az Ajax színeiben. 0-2!

A második játékrész 61. percben pályára lépett Kudus helyén az utóbbi időben háttérbe szoruló Brian Brobbey, három perccel később pedig máris gólt ünnepelhetett. Timber ugratta ki a védők mögé beinduló Brobbey-t, aki kiszorított helyzetből remekül kilőtte a rövidet. 0-3! A mérkőzés eldőlt. Tíz perccel később aztán szépíteni tudtak a hazaiak. A 17 éves csatár, Lequincio Zeefuik törhetett zavartalanul kapura, lapos lövésébe bár bele tudott vetődni Pasveer, a labda azonban átgurult a hóna alatta, ami így a kapuban kötött ki. 1-3! A 86. percben egyre jobban szorult a hurok az Ajax nyaka körül. Az amszterdamiak korábbi középpályása, Carel Eiting kapásból remekül találta el a labdát a tizenhatoson belül, Pasveer tehetetlen volt. 2-3! Óriási blama lett volna, ha innen kiengedik a kezükből a győzelmet a fiúk, ám a 95. percben minden kérdés eldőlt. A Volendam egyre jobban kinyílt az utolsó percekre, ezt pedig megbüntette az Ajax. Francisco Conceição passzából Davy Klaassen köszönt be. 2-4!

Nagyon fontos győzelem volt ez a csapat számára, mely talán lassan elindul felfelé a rendkívüli mélypontról. Szerdán Nápolyba utaznak a Schreuder-ék, meglátjuk, képesek-e javítani.

További tartalmak: