Sima játékkal ott a legjobb négy között: De Graafschap-Ajax 0:3!

Az AFC Ajax csütörtök este a Holland Kupa negyeddöntőjében lépett pályára idegenben, a másodosztályú De Graafschap csapata ellen. John Heitingáék végül rendkívül simán, 3-0-ás győzelemmel léptek tovább a legjobb négy közé. A kezdőcsapatoknál várható volt a rotáció, így is lett. A kapuba visszakerült hosszú idő után Pasveer, a védelemben Sánchez, Timber és Bassey mellett először […]

Az AFC Ajax csütörtök este a Holland Kupa negyeddöntőjében lépett pályára idegenben, a másodosztályú De Graafschap csapata ellen. John Heitingáék végül rendkívül simán, 3-0-ás győzelemmel léptek tovább a legjobb négy közé.

A kezdőcsapatoknál várható volt a rotáció, így is lett. A kapuba visszakerült hosszú idő után Pasveer, a védelemben Sánchez, Timber és Bassey mellett először kezdett az amszterdamiak 16 éves védőtehetsége, Jorrel Hato. A középpályán a lassan elfeledett Florian Grillitsh kapott lehetőséget a védekező középpályás posztján, előtte Klaassen és Kudus helyezkedett. A támadósort pedig a Conceição-Brobbey-Bergwijn trió alkotta.

Heitingáék viszonylag korán, a 13. percben már előnyhöz jutottak. Hato adott kiváló passzt a beinduló Brobbey-nak, a csatár átívelte a tizenhatos másik oldalára a labdát, ahol érkezett Jorge Sánches és egy kapáslövéssel bevette a hazaiak kapuját. 0-1! Hat perccel később Timber fejjel megszerezte a csapat második gólját, de les miatt érvénytelenítették. A 26. percben aztán tényleg megduplázta előnyét a csapat. Bergwjin óriási gólt tekert a tizenhatos vonaláról. 0-2! A félidő hajrájában egy kontratámadást követően Brobbey került ziccerbe, aki azonban nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Röviddel ezt követően ismét a csatár próbálkozott, ezúttal már értékesítette a lehetőséget, csak éppen les miatt ezt is elvették. Az állás így nem változott már a szünetig.

A második játékrész meglehetősen rosszul indult a vendégek számára, hiszen a Graafschap szépíteni tudott. Ugyanakkor szerencséjük volt Heitingáéknak, mert ezúttal is lesen tartózkodott a gólszerző. Ez volt a harmadik gól, amit érvénytelenítettek a meccsen. A 64. percben Pasveernek kellett védenie a hazaiak egyik helyzeténél. A 71. percben egy szöglet után Brobbey fejjel veszélyeztetett, a kapufa azonban közbeszólt. Nem akar összejönni a gól Briannak. Néhány perccel később aztán egy csúnya védelmi hiba után mégis sikerült a lehetetlennek tűnő küldetés. Brobbey is feliratkozott tehát a gólszerzők közé, beállítva a végeredményt. 0-3!

Az Ajax győzelmével bejutott a legjobb négy közé. Folytatás vasárnap a Nijmegen ellen, hazai pályán.

A mérkőzés videós összefoglalója:

De Graafschap – AFC Ajax 0-3

További tartalmak: