Maradt a kapu előtti pontatlanság: Nijmegen – Ajax 1-1!

Három nyeretlenül megvívott bajnoki után a javítás vágyával vágott neki az Ajax az új naptári évnek. Alfred Schreuder csapatának ellenfele a középmezőnyben tanyázó NEC Nijmegen volt, a gödörből azonban ezúttal sem sikerült kikászálódni, mivel a helyzetek kimaradtak, a hazaiak pedig gólra váltották egyetlen kaput eltaláló lövésüket. Már a kezdőcsapat kihirdetésénél meglepőt húzott Schreuder azzal, hogy […]

Három nyeretlenül megvívott bajnoki után a javítás vágyával vágott neki az Ajax az új naptári évnek. Alfred Schreuder csapatának ellenfele a középmezőnyben tanyázó NEC Nijmegen volt, a gödörből azonban ezúttal sem sikerült kikászálódni, mivel a helyzetek kimaradtak, a hazaiak pedig gólra váltották egyetlen kaput eltaláló lövésüket.

Már a kezdőcsapat kihirdetésénél meglepőt húzott Schreuder azzal, hogy Kudus, Wijndal, Berghuis és Bergwijn sem szerepelt a névsorban. Az első félidőben kapuhoz szegezte ellenfelét az Ajax, folyamatosan helyzetet dolgoztak ki az amszterdamiak, ami végül a 38. percben érett góllá. A fiatal portugál szélső, Francisco Conceição remekül vette észre a szélen helyezkedő Dusan Tadicsot, a szerb kapásból középre tette a labdát, ahol érkezett Klaassen, neki pedig végre sikerült bevennie a korábbi Ajax-kapus, Jasper Cillessen kapuját. Az eredmény nem változott a szünetig.

A második félidő elején aztán jött a hidegzuhany. Az 52. percben egy szabadrúgás után egyenlíteni tudott ugyanis a Nijmegen, Landry Dimata volt eredményes. A problémák sokasodtak a 71. percben, Brobbey ugyanis megsérült, helyét pedig az olasz játékos, Lorenzo Lucca vette át a hátralévő húsz percre. Az Ajax folyamatosan támadott, Lucca és Klaassen is közel volt gólszerzéshez. A legnagyobb helyzet azonban a 92. percben érkezett. Egy szöglet után remekül emelkedett Álvarez, fejesét azonban bravúrral hárítani tudta Cillessen. Utolsó puskaporát is ellőtte ezzel az Ajax, mely zsinórban harmadik bajnokiját fejezi be döntetlennel, és immáron négy meccs óta nem tud nyerni az Eredivisie-ben.

Ami az állást illeti, a tabella élén a Feyenoord áll 34 ponttal, tőlük három pontra leszakadva jön az Ajax és a PSV kettőse egyenlő pontszámmal, utánuk pedig egy pontra következik a Twente. A következő mérkőzésig szerdáig kell várni, amikor is a másodosztályú Den Bosch csapatához látogat a csapat a Holland Kupában.

A mérkőzés videós összefoglalója:

NEC Nijmegen – AFC Ajax 1-1

További tartalmak: