Kétgólos előnyt adtak le, fontos pontok oda: Ajax – PEC Zwolle 2:2

Hiába vezetett két góllal is a Zwolle ellen az Ajax, végül be kellett érnie egy ponttal az amszterdamiaknak. Két fontos pontot dobtak el ezzel a hazaiak, mely nagyon kellett volna a negyedik helyért folytatott versenyben.

Nem játszott kiemelkedően jól az AFC Ajax a Zwolle ellen, de így is behúzhatta volna bőven a mérkőzést az amszterdami csapat. Behúzhatta volna, mivel a találkozó csupán 2-2-s döntetlennel zárult.

A hazaiak az első félidő hajrájában Brobbey találatával kerültek előnybe, amit a fordulást követően meg is tudott duplázni az Ajax kilencese. A 60. percben Lennart Thy góljával visszajött a meccsbe a Zwolle, a 89. percben pedig Thy megszerezte második gólját is, ezzel kialakítva a végeredményt.

Két fontos pontot dobott el a negyedik helyért vívott harcban a csapat sajnos. A találkozó legszebb momentuma az 55. percben következett el, ekkor ugyanis a Johan Cruyff Arena közönsége és a játékosok egyaránt tapssal emlékeztek meg a vezetőedző, John van ‘t Schip nemrég elhunyt feleségéről, aki sajnos csak 55 évet élhetett. A tréner egyébként ezúttal nem tudott a csapattal lenni, mivel Ausztráliában volt jelenése a fia esküvőjén, biztosan jól esett ugyanakkor így is neki.

Folytatás csütörtökön az USV Hercules ellen, a Holland Kupa nyolcaddöntőjében, az év utolsó mérkőzésén.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: