Nem tudtak kilábalni a gödörből: Emmen-Ajax 3:3!

Az AFC Ajax gárdája szombaton az Emmen ellen játszotta utolsó mérkőzését a világbajnokság miatti leállást megelőzően, a tét pedig nem volt kisebb, mint a bajnoki listavezető pozíció visszaszerzése. A mérkőzés végül 3-3-as döntetlennel ért véget, így az Ajax a második helyen várhatja a tavaszi szezont.  Tovább folytatódott szombaton az AFC Ajax lassan hetek óta tartó […]

Az AFC Ajax gárdája szombaton az Emmen ellen játszotta utolsó mérkőzését a világbajnokság miatti leállást megelőzően, a tét pedig nem volt kisebb, mint a bajnoki listavezető pozíció visszaszerzése. A mérkőzés végül 3-3-as döntetlennel ért véget, így az Ajax a második helyen várhatja a tavaszi szezont. 

Tovább folytatódott szombaton az AFC Ajax lassan hetek óta tartó vesszőfutása. Ezúttal sem a rúgott gólok számával volt a gond, mert abból három is esett, hanem a továbbra is ingatag lábakon álló védekezéssel. A vezetést Jeroen Veldmate góljával a vendégek szerezték meg a 7. percben, amire azonnal válaszolt az Ajax, Kenneth Taylor talált be. Ezt követően a félidő végéig Taylor duplázott, illetve betalált még Steven Bergwijn is. Schreuder csapata így 3-1-es előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második félidőben azonban ismét előjöttek a szokásos problémák. Az 58. percben Richairo Zivkovic szépített, hat perccel a rendes játékidő vége előtt pedig már 3-3-at mutatott az eredményjelző, miután Mohamed Bouchouari is bevette Pasveer portáját. Az eredmény a hajrában már nem változott, így újabb csalódást keltő eredménnyel súlyosbodott a helyzet Amszterdamban, mellyel egyben az is eldőlt, hogy a tavaszi szezont csak a második helyről várhatja a csapat, a Feyenoord három pontos előnnyel pihen az élen.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Emmen – AFC Ajax 3-3

További tartalmak: