Kudus triplával búcsúzik, háromgólos előny a visszavágóra: Ludogorec – Ajax 1:4!

Háromgólos előnyt szerzett magának az Ajax a Ludogorec elleni Európa Liga-selejtező utolsó körének visszavágójára. A találkozó legjobbja Mohammed Kudus volt.

Az Ajax 4-1-re nyerte a Ludogorec elleni Európa Liga-selejtezőjének első mérkőzését Bulgáriában. A vezetést Mohammed Kudus révén már a 16. percben megszerezték a vendégek, két perccel később pedig a ghánai rögtön duplázni tudott. A 40. percben Wijndal beadása pattant meg egy hazai játékoson, ám az pont így lett tökéletes Brobbey-nak, aki fejjel köszönt be. Háromgólos előnnyel vonulhatott tehát pihenére Maurice Steijn együttese.

A fordulás után a csereként beálló Carlos Borges húzott el a szélen, megverte emberét, középre passzolt, Bergwijn kapta a labdát, de nem lőtt, helyette letette Kudusnak, aki higgadtan gurított a hosszúba. Tripla, összességében pedig már 4-0. A 70. percben még Olivier Verdon büntetőjével szépíteni tudtak a hazaiak, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Magabiztos győzelmet aratott tehát a csapat az első mérkőzésen, ezt az előnyt nehezen elképzelhető, hogy képes lesz ledolgozni a Ludogorec. Visszavágó egy hét múlva, Amszterdamban.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: