Fordítottak, de ez is kevés volt a győzelemhez: Almere – Ajax 2:2

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokiját játszotta hétvégén az Ajax, mely az Almerébe látogatott. John van' t Ship együttese sajnos nem tudta begyűjteni a három pontot, pedig a hajráig még vezettek.

Nem tudta folytatni jó sorozatát a bajnokságban az Ajax, mely csupán 2-2-s döntetlent ért el vasárnap délután az Almere vendégeként. Az első félidőben nem született gól, a másodikban ellenben felpörögtek az események.

A 48. percben gólt szereztek a hazaiak, ezt azonban les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 67. percben aztán már nem mentette meg semmi az Ajaxot sajnos, Jochem Ritmeester van de Kamp ugyanis megszerezte a vezetést az Almerének. A megszerzett előnynek azonban nem sokáig örülhettek, mivel pályára lépett Chuba Akpom, aki azonnal egyenlített.

A 82. percben pedig már az Ajaxnál volt az előny, Tahirović volt eredményes. A hajrában végül jött a hideg zuhany, a 92. percben ugyanis büntetőt kaptak a hazaiak, Thomas Robinet pedig értékesítette is a lehetőséget, beállítva ezzel a végeredményt.

Két fontos pontot dobott el ezzel az Ajax, mely nagyon kellett volna… A javításra két hetet kell várnunk, ugyanis válogatott szünet következik, legközelebb majd a Vitesse ellen, hazai pályán játszik a csapat november 25-én.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: