Szoros mérkőzésen végül Bergwijn gólja döntött: Sparta-Ajax 0-1!

Nehéz mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot az Ajax vasárnap délután a Sparta Rotterdam otthonában. Bergwijn azonban folytatta jó szereplését, amely három pontot ért ezúttal a csapatnak, akik így továbbra is hibátlan mérleggel állnak a bajnokságban. A mérkőzés meglehetősen eseménytelenül indult, mígnem a 9. percben Blind és Pasveer majdnem összehozták a vezető gólt a Spartának. […]

Nehéz mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot az Ajax vasárnap délután a Sparta Rotterdam otthonában. Bergwijn azonban folytatta jó szereplését, amely három pontot ért ezúttal a csapatnak, akik így továbbra is hibátlan mérleggel állnak a bajnokságban.

A mérkőzés meglehetősen eseménytelenül indult, mígnem a 9. percben Blind és Pasveer majdnem összehozták a vezető gólt a Spartának. Mindketten egymásra vártak, a labdára lecsapott az ellenfél támadója, Bassey-nek kellett tisztáznia. A 16. percben Bergwijn iramodott meg a kapu felé, jól ugratta ki Brobbey-t, aki estében vette célba a kaput, sikertelenül. A 25. percben ismét Olijnak kellett játékba avatkoznia, Tadić eresztett meg egy életképes lövést. Két perccel később ismét veszélyeztetett az Ajax. Bergwijn indult el megint, a védőtől elpattant a labda, így lett tökéletes a középre futó Rensch-nek, aki a kapufát találta telibe. Egyre közelebb volt a vezető találathoz az Ajax, ami a 37. percben meg is érkezett. Lassan szokásosnak is mondhatóan Bergwijn fordult a kapu felé, szélről befelé tört, majd nagyjából tizenhét méterről kilőtte a hosszú alsót. 0-1! Több érdemleges nem történt az első félidő fennmaradó részében.

A második félidő egy óriási helyzettel indult ellenben. A 49. percben szép összjátékot követően Brobbey találta telibe a keresztlécet. Taylor adott remek labdát az üresen maradó Blindnek, aki jól centerezett, a csapat kilencese azonban pontatlan volt. Az 52. percben egyenlítési lehetőség adódott a Rotterdam előtt. Mijnans kapott remek labdát, kiszorított szögből célba vette a rövidet, Pasveer azonban védeni tudott. A 70. percben két lehetőséget is kidolgoztak a hazaiak, előbb van Crooij vette célba a kaput, ami kijött Pasveer-ről, erre csapott le a másik szélső, Lokilo, ezt is hárítani tudta a portás. A 83. percben az Ajax növelhette volna előnyét. A csereként beállt Kudus lőtt mellé a tizenegyes pontról. Két perccel később Taylor is közel volt a gólhoz, Olij védett. Az eredmény már nem változott a hátralévő percekben, az Ajax így harmadik győzelmét aratta az idei bajnoki szezonban.

Sparta Rotterdam–AFC Ajax 0–1 (0–1)

Eredivisie, 3. forduló, Het Kasteel, Rotterdam

AFC AJAX: Pasveer – Rensch, Timber, Bassey, Blind – Tadić, Álvarez, Taylor – Berghuis (Klaassen 65.), Brobbey (Kudus 73.) és Bergwijn.

Gól(ok): Bergwijn (37.)

További tartalmak: