Behúzták a hosszúra nyúlt összecsapást: Groningen – Ajax 2:3!

Fontos három pontot szerzett az Ajax a Groningen elleni, maratoni hosszúságra nyúló összecsapáson. Heitingáék így ismét feljöttek a harmadik helyre.

Zárt kapuk mögött játszotta le az Ajax a Groningen elleni, hétközi mérkőzését, miután a hazai szurkolók közül többen is füstbombákat dobáltak a pályára néhány nappal korábban, emiatt a mérkőzést nem lehetett folytatni akkor. A találkozót végül kedden rendezték meg, ahol az amszterdamiak 3-2-es győzelmet arattak, így két nyeretlenül megvívott bajnoki után végre ismét nyerni tudott Heitinga együttese. A vendégek Dusan Tadić büntetőjével szereztek vezetést a 18. percben, amire még a félidő vége előtt Florian Kruger révén reagálni tudott a hazai együttes. A szünetben tehát 1-1 állt az eredményjelzőn.

A második játékrészben ismét előnyhöz jutott az Ajax. A 68. percben Kudus passzából Brobbey volt eredményes. A 81. percben pedig már kettővel mentek a vendégek, miután Jurriën Timber is beköszönt. Az utolsó percekre szorossá vált a meccs, Laros Duarte ugyanis felhozta egy gólra a Groningent. Az állás szerencsére nem változott már a hátralévő időben, így az Ajax visszaelőzte az AZ Alkmaart a tabellán, ismét a dobogó alsó fokán állnak az amszterdamiak..

Még két forduló van hátra a bajnokságból, a cél legalább az Európa Liga-selejtező kiharcolása.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: