Hivatalos: Maurice Steijn az Ajax új vezetőedzője!

Steijn három évre írt alá az Ajaxhoz. A tavalyi szezonban a Sparta Rotterdam csapatát irányította, akikkel kiharcolta a Konferencia Liga selejtezőjét.

Hivatalosan is bejelentette szerdán délután új vezetőedzőjét az AFC Ajax, a klub ugyanis a napokban mindenben megállapodott a Sparta Rotterdam csapatával Maurice Steijn szerződtetéséről. A 49 esztendős szakember a következő három szezonra ír alá.

Steijn játékosként az ADO Den Haagban és a NAC Bredában futballozott. Edzői pályafutását az ADO Den Haagnál kezdte asszisztensként, mígnem 2011 és 2014 között már az első csapat kispadján ült vezetőedzőként. Ezt követően 2014 és 2019 között a VVV-Venlo trénere volt, akikkel 2017-ben megnyerte a holland másodosztályt, elérve a feljutást az élvonalba. Ugyanebben az évben megkapta a Gouden Stier-díjat, illetve a legjobb edzőnek járó Rinus Michels-díjat is. 2019-ben az egyesült arab emírségekbeli Al-Whada FC-hez távozott, a következő évben aztán visszatért Hollandiába, ahol a NAC Bredánál vállalt munkát, mígnem tavaly áprilisban elfogadta a Sparta Rotterdam ajánlatát, akiket a szezon hátralévő részében megmentett a kieséstől. A következő idényben magasabb szinte lépett a Sparta és Steijn közös munkája, akikkel meglepetésre a hatodik helyen végzett, ezzel a rotterdami csapat bejutott a Konferencia Liga selejtezőjébe.

„Maurice nagyjából húsz éve már, hogy elkezdte edzői pályafutását, ebből tizenkét évet vezetőedzőként töltött el. A vártnál sokkal jobb eredményeket ért el minden klubnál, ahol eddig dolgozott, csapatai rendre túlteljesítenek. Meggyőződésem, hogy készen áll a következő lépésre. A körülötte lévő stábot is gondosan igyekeztünk összeállítani, hogy minden a lehető legmegfelelőbb összhangban történjen. A nyári szünetről visszatérő első játékosok június végén jelentkeznek edzésre, ekkor indul a felkészülés a következő idényre. Boldog vagyok, hogy végre pontot tehettünk az egyik legfontosabb poszt betöltésére” – nyilatkozta Sven Mislintat, az Ajax futballért felelős igazgatója.

Stein stábja

A frissen kinevezett tréner segédedzője majd Said Bakkanti lesz, akinek van már múltja a klubnál. A 2015/2016-os szezonban ugyanis szintén segédedzőként dolgozott Andries Ulderink és Jaap Stam alatt a Jong Ajaxnál. Bakkati korábban a Reading FC-nél, a PEC Zwolle-nál, a Feyenoordnál és az FC Cincinnatinél dolgozott asszisztensként. A szakember szintén három évre írt alá az amszterdamiakhoz.

A stáb tagja lesz még a 28 éves, német Max Lesser is, aki a VfB Stuttgarttól érkezik, és az elemzésért felelős csapat vezetője lesz. A technikai stáb még Richard Witschgeből, Anton Scheutjensből (kapusedző) és Alessandro Schoenmaker-ből (erőnléti edző) áll.

További tartalmak: