HIVATALOS: Umtiti kölcsönben a Leccéhez igazolt!

A Barcelona hivatalos oldalán jelentette be, hogy hosszas próbálkozás után végre csapatot talált sérülékeny védőjének, Samuel Umtitinek, aki a következő szezont az olasz Lecce csapatánál szerepel majd. Jó ideje problémát jelent már a Barcelona számára Sameul Umtiti helyzete, aki kiválóan kezdett leigazolását követően, még 2017-ben. Ezen a magas szinten játszott nagyjából a 2018-as világbajnokságig, ahol […]

A Barcelona hivatalos oldalán jelentette be, hogy hosszas próbálkozás után végre csapatot talált sérülékeny védőjének, Samuel Umtitinek, aki a következő szezont az olasz Lecce csapatánál szerepel majd.

Jó ideje problémát jelent már a Barcelona számára Sameul Umtiti helyzete, aki kiválóan kezdett leigazolását követően, még 2017-ben. Ezen a magas szinten játszott nagyjából a 2018-as világbajnokságig, ahol az elődöntőben győztes gólt fejelt, majd a döntőben is nyertek a franciák, így Samuel felért a világ tetejére. Ami azonban utána következik, ahhoz foghatót kevés játékosnál láttunk. A csapat egyik legfontosabb emberéből peremjátékossá silányult, rengeteg sérüléssel és szenvedéssel, miután 2018 nyarán új, ötéves szerződést kapott kiváló teljesítménye okán, jócskán megemelt bérrel. Mivel szabadulni nem tudott tőle az évek során a Barcelona, a Laporta-vezetés nem tudott mást tenni, a 2023-ig tartó szerződését megtoldotta három évvel, ennyivel több felé osztva jelenlegi bérét, amivel egy cél volt: nagyobb mozgástér kialakítása a béreknél.

A francia védőért több csapat is bejelentkezett a nyáron, ám mindegyik meghiúsult ilyen-olyan ok miatt. Végül azonban csak megoldódott a probléma, mivel a Lecce végül sikeresen leigazolta kölcsönben. Az olasz klub a fizetése egy csekély részét állni tudja, a többi azonban továbbra is a Barcelonát terheli. Némileg javít a helyzeten, hogy Umtiti minden egyes lejátszott mérkőzése után bónusz jár a katalánoknak.

Sok sikert Olaszországban, Sam!

További tartalmak: