Nem tudtak elszakadni a múlttól: Rayo Vallencano-Barcelona 2:1!

Tovább kísért a mumus – fogalmazhatnánk így is a Barcelona előző bajnoki mérkőzése kapcsán. A katalánok ugyanis a legutóbbi négy, Rayo Vallencano elleni összecsapásuk alkalmával nem tudtak nyerni, gólt is csak ezen az estén sikerült szerezni, ám így is vereség lett a vége.  Jó hír volt Xavi számára, hogy ismét számíthatott Frenkie de Jong és […]

Tovább kísért a mumus – fogalmazhatnánk így is a Barcelona előző bajnoki mérkőzése kapcsán. A katalánok ugyanis a legutóbbi négy, Rayo Vallencano elleni összecsapásuk alkalmával nem tudtak nyerni, gólt is csak ezen az estén sikerült szerezni, ám így is vereség lett a vége. 

Jó hír volt Xavi számára, hogy ismét számíthatott Frenkie de Jong és Pedri játékára is, mindkét játékos egyből a kezdőben találta magát. A kapuban szokás szerint ter Stegen állt, a védelmet Koundé, Araújo, Marcos Alonso és Baldé négyese alkotta. A középpályán a már említett Pedrin és Frenkie-n kívül Gavi szerepelt még, a támadósorban pedig ezúttal Lewandowski és Raphinha mellett Ferrán Torres kapott lehetőséget.

A figyelmeztető lövést elég korán, már a 17. percben leadta a Rayo, hogy ezúttal sem vár könnyű feladat a Barcelonára. Sergio Camello törhetett egy az egyben kapura, ter Stegen azonban le tudott érni a lapos lövésre. Két percre rá azonban már a német sem tudta megmenteni a bekapott góltól a csapatot. Camello párharcot nyert Gavival szemben a pálya közepén, lendületesen hozta fel a tizenhatosig a labdát, ott leadta a szélen futó Álvaro Garciának, aki nem teketóriázott, erős, lapos lövéssel bevette a hosszú sarkot. 1-0! Teljesen megérdemelt hazai előny. Nem sokkal ezt követően egyenlíthetett volna a Barça. Raphinha nyargalt át az ellenfél térfelére, jól játszotta meg Lewandowskit, aki azonban Dimitrievskibe lőtte a labdát. A félidő hajrájában végül összejött egy gól a vendégeknek, Lewandowski Pedri labdáját vágta a kapuba, néhány centivel azonban lesen tartózkodott, így a találatot érvénytelenítették, hozzátéve, hogy a vonalazás hagyott maga után kérdéseket. Hátrányban vonult tehát pihenőre a csapat.

A második játékrész aztán újfent hidegzuhannyal indult a katalánoknak. Az 53. percben ugyanis Frenkie de Jong egy becsúszást követően nem tudta eltakarítani a középpályán a labdát, ami visszapattant Fran García lábára, a fiatal balhátvéd pedig nem szeppent meg a lehetőségtől, kapuig vitte, és be is verte a helyzetet. 2-0. Egyre kilátástalanabb helyzetben a csapat. Xavi a vártaknak megfelelően egyre több támadót hozott be a folytatásban, gólt azonban nem sikerült szerezni. Egészen a 83. percig, amikor is Kessié lövésébe vetődött bele az egyik védő, a labda lepattant, éppen Lewandowski elé, aki kapásból bombázott a kapuba. 2-1! Sajnos a hátralévő percekben már nem tudott csodát tenni a Barcelona, a Rayo így összességében teljesen megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: