Negreira-ügy: Javier Tebas hamis bizonyítékot küldött az ügyészségnek

A Liga elnöke, Javier Tebas hamis információkat közölt a Negreira-ügyet vizsgáló ügyészségnek, amit a Crónica Libre és a La Vanguardia közös vizsgálata fedezett fel.

Tovább gyűrűzik a lassan egy éve tartó Negreira-ügy. A Crónica Libre spanyol oknyomozó újság igen érdekes cikket publikált ugyanis a szombati napon. Az írás szerint a Crónica és a barcelonai La Vanguardia hozzáfért egy dokumentumhoz, amit Javier Tebas, a spanyol bajnokság elnöke juttatott el az ügyészséghez még február 22-én. ehhez pedig egy kézzel írott feljegyzést csatolt, amely Josep Contrerastól, a klub egykori elnökségi tagjától származik. Contreras tavaly decemberben azonban elhunyt.

A szóban forgó dokumentumban három név szerepelt: „Roman abogado (jogász)”, „Rosell” és „Josep María”. Tebas úgy vélte, hogy ezek három embert jelölhetnek: Sandro Rosellt és Josep Maria Bartomeut, a klub két egykori elnökét, illetve Roman Gomez Pontit, aki korábban a Barcelona jogi ügyeiért volt felelős. Mint utólag azonban kiderült, a levél 20 évvel ezelőtti, amikor Rosell és Bartomeu még nem feleltek a klub ügyeiért. A nemrég publikált jelentés megállapítja, hogy a három név valójában a Contreras család néhány dolgozóját jelölte, akik a 80′-as és a 90′-es évek környékén tevékenykedtek ott, egyikük sem kapcsolható sehogyan a Barcelonához.

A Crónica cikkében megjegyzi: nehéz megérteni, hogy Tebas és jogi csapata, továbbá azon spanyol újságok, melyek lehozták ezt a hírt, miért nem győződtek meg a levél tartalmának valódiságáról, mellyel komoly kárt okoztak a Barcelona megítélésében. Hozzáteszik, még nehezebb megérteni, hogy a Liga elnöke hogyan támadhatja ilyen élesen és alaptalanul a Liga egyik legfőbb bevételi forrását.

Tebas a dokumentumban felszólította az ügyészséget, hogy haladéktalanul intézkedjenek, mivel az említett vétségek hamarosan elévülhetnek, illetve figyelmeztetett: más bűncselekmények is történhettek ez idő alatt.

Az elnök egyelőre nem reagált a hírre.

További tartalmak: