Estevão Willian: A Barcelonáról álmodom gyermekkorom óta

A 16 esztendős brazil támadót hazája egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, így nem meglepő, hogy több európai topcsapat is érdeklődik iránta.

A katalán sportnapilap, a Mundo Deportivo készített exkluzív interjút a Palmeiras 16 esztendős brazil csodagyerekével, Estevão Williannel, hazájában ismertebb nevén Messinhóval. A fiatal támadó iránt már hónapok óta több topcsapat is élénken érdeklődik, közülük leginkább a Barcelona, a Manchester City, a PSG és az Arsenal tekinthető komolynak. A játékos egyik tanácsadója az az André Cury, aki honfitársa, Vitor Roque Barcelonába szerződésében is fontos szerepet játszott.

Milyen érzés, hogy mindössze 16 évesen olyan nagy klubok figyelnek rád, mint a PSG, a City vagy a Barça?

„Nehéz elmagyarázni ezt, de igyekszem nem törődni azzal, hogy ennyi topcsapat figyeli a teljesítményemet. Jelenleg csak arra koncentrálok, hogyan tudnám fejleszteni a játékomat, hogy egy napon ezen klubok egyikébe igazolhassak, ahol aztán még jobb legyek. Szeretnék egy napon a csúcsra érni.”

Ki az a játékos, akire a leginkább felnézel?

Messi. Csodálom őt, mindig nézem a videókat róla az interneten és próbálom utánozni azt, amit a pályán bemutat… néha pedig sikerül is. Számomra mindig is ő volt az, aki inspirált. Egy igazi tanár számomra, szavakkal nem tudom leírni azt, amit iránta érzek. Mindent, amit csinál a pályán… egyszerűen fenomenális. Minden tőlem telhetőt megteszem azért, hogy én is hasonlókra legyek képes egy nap.

Messin kívül van olyan játékos, akit szeretsz?

„Neymart szintén nagyon kedvelem. Honfitársam, a világ egyik legjobb játékosának tartom. Természetesen róla is gyakran nézek összeállításokat az interneten.”

Ha minden jól megy, úgy januárban egy honfitársad, Vitor Roque Barcelonába érkezik majd. Mi a véleményed róla? Szeretnél egy nap egy csapatban játszani vele?

„Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy összejött az üzlet. Kiváló a kapcsolatunk, barátok vagyunk. Már korábban is játszottunk egymással. Hogy ez megtörténhet Barcelonában is? Ki tudja, mit hoz a jövő…”

Szinte mindig a támadósor jobb oldalán játszol, ezt a pozíciót jelenleg a Barcelonában többnyire a veled egykorú Lamine Yamal tölti be. Láttad őt már játszani? Mit gondolsz, képesek lehettek egyszerre a pályán lenni?

„Persze, hogy láttam. Nagyon tehetséges játékos, rengeteg meccsét követtem a tévében. Meglátjuk, lesz-e lehetőségünk együtt szerepelni..”

Melyik poszton érzed magad a leginkább otthonosan?

„Általában a jobb oldalon játszok, ahogyan már mondtad, de a leginkább középen érzem magam kényelmesen. Innen könnyedén mozdulhatok ki jobbra és balra is. Itt érzem a leginkább szabadon magamat..”

Mi a legnagyobb álmod?

Egy nap a Barcelonában szerepelni, mely a világ egyik legnagyobb klubja. A Messi-Suárez-Neymar hármason nőttem fel, mai napig szinte minden meccsét megnézem a csapatnak. Csodálom az ott szereplő játékosokat, remélem, hogy egy napon én is közéjük tartozhatok majd.

További tartalmak: