Kétségek közepette is megcsinálták a bravúrt: világbajnok Spanyolország

A torna legjobbjának Aitana Bonmatít választották. A legjobb fiatalnak járó díjat a 19 esztendős Salma Paralluelo kapta.

A spanyol női válogatott 1-0-ra legyőzte tavaly Európa-bajnokságot nyerő Angliát a világbajnokság döntőjében. A mindent eldöntő találatot a Real Madrid fiatal balhátvédje, Olga Carmona szerezte egy remek elfutást követően. Számos Femení játékos volt tagja a finálé kezdőcsapatának.

A spanyoloknál Cata Coll, Ona Batlle, Laia Codina, Irene Paredes, Aitana Bonmatí, Salma Paralluelo és Mariona Caldentey is bekerült Vilda csapatába, a másik oldalon eközben Keira Walsh és Lucy Bronze volt jelen. A kétszeres aranylabdás középpályás, Alexia Putellas a 90. percben lépett pályára csereként.

A ‘La Roja’ sikerével felzárkózott Németország mellé, nekik sikerült ugyanis mindösszesen az a bravúr, hogy a férfiaknál és a nőknél is felértek a világ tetejére.

A torna legjobbjának Aitana Bonmatít választották, aki ezzel az Aranylabda elsőszámú esélyesévé lépett elő. A legjobb fiatalnak járó díjat pedig Salma Paralluelo kapta.

További tartalmak: