Giráldez: Tájékoztattam a klubot, hogy nem szeretnék hosszabbítani

A 32 esztendős szakember 2019 óta irányította a Barcelona Femenít, akikkel többek között bajnokságot, Spanyol Kupát és Bajnokok Ligáját is nyert.

Megtörtént a hivatalos bejelentés, Jonatan Giráldez nem marad a következő szezonban már az FC Barcelona női csapatának kispadján. A 32 esztendős szakember szerződése a nyáron lejár, amit nem szándékozik meghosszabbítani, erről pedig a napokban a klubvezetést és a játékosokat is tájékoztatta. Giráldez hétfőn 11 órától sajtótájékoztatón beszélt döntése hátteréről.

„Decemberben tájékoztattam a klubot, hogy nem szándékozom meghosszabbítani szerződésemet. A célom az volt, hogy minél hamarabb meghozzam döntésemet, ezzel pedig a lehető legnagyobb mozgásteret biztosítsam a vezetés számára, ami a pótlásomat illeti. Több ajánlatot is kaptam, ezek közül pedig az egyikre igent mondtam.”

Annyit elárulhatok, hogy a következő szezonban nem Európában dolgozom majd. Ösztönző és motiváló számomra, hogy a klubon kívül dolgozzak és bizonyítsak. Ez a döntés érzésem szerint segít abban, hogy jobb szakemberré váljak.

„Szerencsésnek és kiváltságosnak érzem magam, hogy itt lehetek Barcelonában. Külön megtiszteltetés, hogy az elnök kért engem, hogy maradjak a klubnál egészen a mandátuma végéig, sokat jelent számomra mindez. Rengeteg szép pillanatot töltöttem el itt, és, bár picit szomorú vagyok, hogy távoznom kell, de úgy érzem, hogy ez volt a lehető legjobb alkalom erre. A célom az volt, hogy ne híresztelések és kétségek közepette kelljen nekimenni a szezon utolsó részének.”

„Nem gondolom, hogy a távozásom óriási hatással lesz a csapatra. A klub, a címer minden ember felett áll, az utánpótlásban kiváló munka folyik, a női csapat pedig a Barcelona egyik legjobb teljesítménnyel rendelkező szakosztálya, a plafont pedig továbbra sem értük el, a jövőben is javítani kell a csapat költségvetésén, folytatni kell a megkezdett utat.”

Ami a pótlásomat illeti, többen is elég felkészültek arra, hogy átvegyék a helyemet, de nem hiszem, hogy ezzel újat mondtam. Ismerek olyan szakembereket a klubon belül és azon kívül is, akiknek megvan a kellő tudásuk és tapasztalatuk, hogy átvegyék az irányítást, a megfelelő személy kiválasztása ugyanakkor már nem az én feladatom

„A döntésemet nem a pénz motiválta, ha csak az befolyásolna, már jóval korábban elmentem volna. Az elmúlt években ugyanis több olyan megkeresést is kaptam, ami a jelenleginél jobb anyagi feltételekkel rendelkezett. Soha nem akartam távozni ezt megelőzően. A döntésemnél sok dolgot kellett átrágjak, és ezek között nem a pénz volt az előtérben. Vannak dolgok ugyanis, amelyek fontosabbak ennél. Ki tudja, lehet 15 év múlva már más döntést hozok. Szeretném, ha úgy emlékeznének rám, mint egy olyan emberre, aki az utolsó percig elkötelezett volt a csapata iránt, és így is fogok tenni.”

A Relevo információi szerint Giráldez a következő szezonban majd az NWSL-ben szereplő Washington Spirit edzője lesz.

További tartalmak: