Jana Fernández felépült, Mariona ismét kidőlt

Jó és rossz hír is érkezett az elmúlt órákban a Barcelona női csapatától. Egyfelől örömteli hír, hogy a csapat saját nevelésű középhátvédje, Jana Fernández felépült, másfelől Mariona Caldentey lesérült, ez pedig érzékeny veszteség Jonatan Giráldez együttesének. A katalánok 21 éves, saját nevelésű játékosa, Jana Fernández még 2022. február 12-én szenvedett súlyos, elülső keresztszalag-szakadást a jobb […]

Jó és rossz hír is érkezett az elmúlt órákban a Barcelona női csapatától. Egyfelől örömteli hír, hogy a csapat saját nevelésű középhátvédje, Jana Fernández felépült, másfelől Mariona Caldentey lesérült, ez pedig érzékeny veszteség Jonatan Giráldez együttesének.

A katalánok 21 éves, saját nevelésű játékosa, Jana Fernández még 2022. február 12-én szenvedett súlyos, elülső keresztszalag-szakadást a jobb térdében. Egy évvel később pedig végre megkapta az orvosoktól a játékengedélyt, felépült tehát sérüléséből. Janát a BarçaTV meg is kereste ennek apropóján egy rövid interjú erejéig:

„Óriási öröm és elégedettség van bennem, hogy végre magam mögött hagytam ezt a nehéz időszakot. Hosszú-hosszú idő után ismét száz százalékos, játékra kész állapotban vagyok. Amikor egy játékos megsérül, mindig az a legjobban várt pillanat számára, amikor az orvosok visszaengedik a pályára. Én nálam ez kettőzött erővel bír, hiszen keresztszalag-szakadás miatt több mint egy évet voltam kénytelen kihagyni. Készen állok rá, hogy néhány percet pályán töltsek a hétvégén, amennyiben nem kapok most lehetőséget, úgy kivárom a soromat” – nyilatkozta Jana.

 

 

Rossz hír viszont, hogy Giráldeznek ismét nélkülöznie kell balszélső támadóját, Mariona Caldentey-t, akinek bal lábában szenvedett combizomsérülést. A szélső nem először kerül partvonalon kívül az idei szezonban, rájár sajnos a rúd. Arról egyelőre nincs konkrét információ, pontosan mennyi időre is dőlt ki.

 

További tartalmak: