HIVATALOS: Griezmann végleg az Atlético Madrid játékosa!

Az Atlético Madrid néhány perccel ezelőtt jelentette be hivatalos oldalán, hogy mindenben megállapodott az FC Barcelonával Antoine Griezmann átigazolásáról, aki tavaly még csak kölcsönben szerepelt a madridiaknál. Griezmann 2026-ig írt alá a „Matracosokkal”. Az elmúlt napokban egyre több olyan információ látott napvilágot, elsődlegesen Fabrizio Romanótól, miszerint a Barcelona és az Atlético Madrid között eredményesen végződtek […]

Az Atlético Madrid néhány perccel ezelőtt jelentette be hivatalos oldalán, hogy mindenben megállapodott az FC Barcelonával Antoine Griezmann átigazolásáról, aki tavaly még csak kölcsönben szerepelt a madridiaknál. Griezmann 2026-ig írt alá a „Matracosokkal”.

Az elmúlt napokban egyre több olyan információ látott napvilágot, elsődlegesen Fabrizio Romanótól, miszerint a Barcelona és az Atlético Madrid között eredményesen végződtek a tárgyalások Griezmann átigazolásáról, aki tavaly kölcsönben, vételi opcióval, tért vissza korábbi együtteséhez. A madridiak éltek a második éves opciójukkal is, sokáig azonban csupán harminc perceket kapott Diego Simeone vezetőedzőtől a francia támadó, mivel a piros-fehérek véleménye szerint ha ennél többet játszott volna, úgy egy idő után kötelező érvényűvé vált volna a 40 millió eurós vásárlási opció.

A Barcelona ezzel szemben úgy értelmezte a megállapodást, hogy már a tavalyi szezonban teljesültek az ehhez szükséges feltételek, ahol Griezmann alapemberként szinte minden mérkőzésen játszott. Éppen ezért felröppentek olyan hírek is, miszerint a Barcelona jogi útra terelte volna az ügyet, végül azonban elálltak ettől, a fent fejtegetett értelmezési problémák miatt, egy per ugyanis komoly pénzébe került volna a klubnak.

A megoldás a tárgyalás lett, a Barcelona engedett a 40 millió eurós követeléséből, a felek félúton állapodtak meg. Griezmann így végre több percet kaphat, a Barcelona pénzhez jut és felszabadul végleg a francia magas bére, az Atlético pedig teljesíti Simeone kívánságát, aki számít a támadóra. Bár a madridiak közleményükben nem írtak pontos számokról, Joan Laporta klubelnök elmondta a sociók éves közgyűlésén, tegnap, hogy 20 millió euró fix összeg mellett, 4-5 millió eurónyi bónuszokért cserébe váltak meg a csatártól.

Sok sikert a jövőben, Antoine!

További tartalmak: