Xavi: Rubiales elfogadhatatlanul cselekedett, maximálisan kiállok Jenni mellett

A sajtóeseményen a legtöbb kérdést a jelenleg világszinten is óriási port kavaró Rubiales-ügy kapcsán tették fel az újságírók a Barcelona trénerének.

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández szombaton megtartotta a soron következő, Villarreal elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóját. Az eseményen a legtöbb kérdést a jelenleg világszinten is óriási port kavaró Rubiales-ügy kapcsán tették fel az újságírók a trénernek, aki igyekezett rögtön az elejébe menni ennek azzal, hogy még a kérdések előtt elmondta, mindenben támogatja a klub korábbi játékosát, Jenni Hermosót. Xavi ennek ellenére is bőven kapott kérdéseket a szövetség elnöke kapcsán.

Rubiales kontra Hermoso incidens

„Először is szeretném feltétel nélküli támogatásomról biztosítani Jennit és a női csapat többi tagját, másodsorban pedig maximálisan elítélem azt, amit a szövetség elnöke tett, ez elfogadhatatlan számomra. Szomorú vagyok és csalódott, hogy a tette miatt jelenleg erről kell beszélnünk, nem pedig arról, hogy a játékosok mekkora tettet vittek véghez a világbajnokságon. Hiszem, hogy a világosan állást kell foglalnunk ebben az ügyben, most én is megtettem, ahogyan így cselekedett a klub is.”

Annyi kérdést kapok ezzel a témával kapcsolatban, szívesebben beszélnék inkább arról, hogy mit tett Aitana, Cata, Alexia és a többiek, akik sokat szenvedtek, míg eljutottak a döntőbe, ahol aztán nyerni tudtak. Értékeljük a játékosokat, ennyit kérek.

A Villarreal lesz a következő ellenfél

„Hasonló felfogású a két csapat. Ők is szeretnek aktívan letámadni, főleg odahaza. Nagyon jó csapatuk van, kimondottan igaz ez a középpályájukra. A játék a labda megszerzéséről szól majd, erre törekszik mindkét csapat. Kiegyenlített összecsapásra számítok.”

Pedri ismét kidőlt a sorból

„Pedri sérülése hasonló ahhoz, amivel legutóbb is szenvedett. Meglátjuk, mikor térhet vissza. Rendkívül szorgalmas játékos, olyan, aki mindig odafigyel a saját munkájára, próbált magára fokozatosan izmot pakolni, de a sérülése nem ezen múlik, sok-sok tényező van kihatással erre. Gondolok itt a mérkőzések történéseire vagy például a forró időjárásra. Sajnos a sérülés része a sportnak, hiába próbálsz meg minden eszközzel elébe menni, nem tudsz tökéletes munkát végezni, nem tudod őket kizárni teljesen. Érzékenyen érint minket a kiesése, hiába van itt velünk Gündogan, Romeu, Frenkie vagy Casadó, Pedri játéka nélkül határozottan gyengül a csapat játéka.”

Továbbra sem hivatalos a hosszabbítása

„Nagyon nyugodt vagyok a jövőmet illetően. Továbbra is csak azt mondhatom: megtiszteltetés itt lenni, boldog vagyok, hogy a Barcelonát edzhetem. A részemről nem változtat semmin az a tény, hogy a hosszabbításomat még nem jelentettük be.”

Lewandowskinál nem jönnek a gólok

„Egyáltalán nem vagyok ideges Robert miatt, mivel tudom, hogy a gólokon kívül mi mindent tesz még bele a közösbe. Való igaz, volt már hatékonyabb is a múltban, de képes gólokat szerezni. Én boldog vagyok, és ő is annak látszik.”

Abde jövőjéről

„Mindenkinek meg kell értenie, hogy a mai futballban egyre kevésbé számít, hogy ki kezdő és ki száll be a kispadról. Legutóbb is például a cseréinknek köszönhetően tudtuk főként megszerezni a három pontot. Rendkívül elégedett vagyok vele, nagyon szeretem őt játékosként és emberként is. Számítok rá a folytatásban is, mivel hiszem, hogy sokat segíthet nekünk a szezon során.”

A Celta-Real összecsapásról

A bajnokságban csak a győzelmek számítanak. Ettől függetlenül, ha már bevezették az idei szezonban, hogy kamerákat és mikrofonokat visznek az öltözőbe a félidei szünetekben, nem ártana ugyanezt megtenni a VAR-szobával is, hogy mindenki hallhassa, miért döntenek úgy, ahogyan. Egyértelműbbé és világosabbá tenne sok mindent egy ehhez hasonló változtatás.

A jobbhátvéd-kérdés továbbra is él

„Egy hét van hátra az átigazolási időszakból, meglátjuk, mit lehet tenni ez ügyben. Csak ismételni tudom magamat: továbbra is nagyban függünk a pénzügyi fair playtől. A vezetés pontosan tudja, milyen játékosra van szükségem, dolgozunk rajta, de a helyzetünk olyan, amilyen. Ami Koundét illeti, mindenki ott játszik, ahol a leginkább segítségére lehet a csapatnak. Jules egy igazi vezéregyéniség, kiváló szerződtetés volt, képes szélen is játszani, de erről nem beszéltem vele mostanában, mivel már korábban szó volt róla.”

Ferrán Torres jó formában

„Ferránnak mindegy, hogy kezd vagy csak a kispadról száll be, képes segíteni a csapatnak. A hozzáállása mindig is példás volt, egy igazi példakép, úgy kell dolgoznia egy játékosnak, ahogyan ő teszi.”

Baldé játéka kérdéses?

„Egy kisebb ütést kapott a lába, de semmi komoly, számíthatunk rá.”

További tartalmak: