Xavi: „Nehéz belátni, hogy eljárt felettünk az idő és távozni kell”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández megtartotta a Sevilla elleni bajnoki mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen természetesen szóba kerültek az átigazolási időszak utolsó napjának történései is. Egy jó Sevillára számít – Nehéz mérkőzésre számítunk, elvégre egy BL-szintű ellenfél otthonába látogatunk, akiket ráadásul egy kiváló edző vezet. Az átigazolásokról Kiváló átigazolási időszakot tudhatunk magunk mögött, ezzel […]

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández megtartotta a Sevilla elleni bajnoki mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját, amelyen természetesen szóba kerültek az átigazolási időszak utolsó napjának történései is.

Egy jó Sevillára számít

– Nehéz mérkőzésre számítunk, elvégre egy BL-szintű ellenfél otthonába látogatunk, akiket ráadásul egy kiváló edző vezet.

Az átigazolásokról

Kiváló átigazolási időszakot tudhatunk magunk mögött, ezzel a kerettel már versenyben lehetünk az összes kupáért.

– Hálával tartozom Mateu Alemany-nak, elképesztő munkát végzett. Kényelmesebben érzed magad, ha van mellett egy hozzá hasonló ember. Egyszerre rutinos és kiváló tárgyaló is.

Jordi Alba helyzetéről

– Továbbra is a csapatunk egyik tagjáról beszélünk, ráadásul egy fontos szereplőről. Fontos számunkra az a minőség, amit képvisel, a tapasztalata és az elkötelezettsége szintúgy. Nem volt olyan pillanat, amikor a csapaton kívül akartam tudni őt. Baldé más poszton is bevethető, akárcsak Marcos Alonso, mindenki megkapja majd a lehetőséget, nagyon hosszú még a szezon.

Piqué is lehetőséget kap majd

– Piqué remek munkát végez az edzéseken, különösen igaz ez a mostanira. Biztos vagyok abban, hogy segítségünkre lesz a szezon során. Egy csónakban evezünk, csak úgy lehetünk sikeresek, ha egy családhoz hasonló módon összetartunk, és egy irányba haladunk. Továbbra sem szimpátia alapján hirdetek kezdőt, minden döntésnek szakmai okai vannak. Az alapján kell összeválogatnom a kezdőbe a játékosokat, hogy mit mutattak az edzésen azon a héten. Amikor Piqué játszik, biztosan megkérdezitek majd tőlem, miért nem Koundé vagy Araújo lépett pályára.

Depay maradt

– Beszéltem vele nagyjából három hete, rendkívül éretten fogadta azt, amit hallott tőlem. A játékpercei csak a teljesítményétől függenek.

A kiöregedő játékosokról

Tisztában vagyok azzal, milyen helyzeten mennek most keresztül a veterán játékosok, elvégre megtörtént ez velem is, nem mindig tudod, mikor jött el az idő a távozásra. A klub 35 éves koromban is azt kérte, hogy folytassam, én azonban úgy éreztem, hogy már nem tudok igazán hozzájárulni a sikerekhez, így távoztam. Nem vagyunk ugyanis örökéletűek.

Nem probléma a három balhátvéd

– Nincs kétségem afelől, hogy Bellerín hasznos tagja lesz a csapatnak, igazi szélsőhátvéd, aki ráadásul nagyon jól ismeri a klubot. Remek játékos, akárcsak Marcos Alonso, aki sokoldalú, több poszton is bevethető. Optimisták vagyunk Alonso regisztrációját illetően, bízunk abban, hogy mindent rendezni tudunk éjfélig. Meg vagyunk győződve arról, hogy képesek leszünk rendben nevezni mindenkit a Bajnokok Ligájára is.

Sajnálja Aubameyang távozását

– Köszönettel tartozunk Aubának, nagyon sajnálom, hogy már nincs velünk. Rengeteget segített nekünk, kiváló statisztikái voltak nálunk, emellett pedig egy kiváló embert ismerhettem meg a személyében. Igazi példakép.

Számol Pjaniccsal

– Mint minden keretben lévő játékossal, úgy Pjaniccsal is számolok. Rendkívül profi hozzáállást tanúsít, szeretem azt, ahogyan játszik. A játék egyes aspektusaiban sokat segíthet nekünk a játékával – zárta nyilatkozatát a tréner.

További tartalmak: