Szuperkupát ért a lehengerlő futball: Real Madrid – Barcelona 1-3!

Ínséges hónapoknak vetett véget vasárnap este a Barcelona, mely 3-1-re legyőzte a Spanyol Szuperkupa döntőjében a címvédő Real Madridot. A katalánok így közel két év kihagyást követően nyertek ismét trófeát. Gavi gólt lőtt és kiosztott két gólpasszt, mellette pedig még Lewandowski és Pedri talált be. Olvasóink ezúttal is pontozták a meccs főszereplőinek teljesítményét. A sajtótájékoztatót […]

Ínséges hónapoknak vetett véget vasárnap este a Barcelona, mely 3-1-re legyőzte a Spanyol Szuperkupa döntőjében a címvédő Real Madridot. A katalánok így közel két év kihagyást követően nyertek ismét trófeát. Gavi gólt lőtt és kiosztott két gólpasszt, mellette pedig még Lewandowski és Pedri talált be. Olvasóink ezúttal is pontozták a meccs főszereplőinek teljesítményét.

A sajtótájékoztatót követően egyáltalán nem volt meglepő Xavi azon húzása, miszerint újfent négy középpályásnak szavazott bizalmat a Real Madrid elleni fináléban. A kapuban ter Stegen állt, a védelem jobboldalán a Vinícius-ölő Araújo játszott, középen Koundé és Christensen szerepelt, a baloldalt pedig ezúttal a 19 esztendős tehetség, Alejandro Balde kapta meg. A középpályát, mint az előbb már írtam, ezúttal egy négyes alkotta: Frenkie de Jong, Busquets, Pedri és Gavi. A támadósorban Lewandowski és Dembélé szerepelt, ám a francia a mérkőzés nagy részében jóval mélyebbre húzódott, amikor a madridiaknál volt a játékszer.

A Barcelona az elejétől fogva megkaparintotta magának a labdát, Xaviék próbáltak helyzeteket kialakítani. Az első komolyabb esély a 13. percben adódott a katalánok előtt. Pedri tette Gavinak, aki jól tartotta meg a labdát a tizenhatos előterében, lekészítette Lewandowskinak, a lengyel pedig tüzelt. A lövést Courtois remek reflexszel tolta kapufára, a kipattanót aztán a sprintelve érkező Baldé lőtte fölé. Figyelmeztetőlövés a Barçától. Húsz perccel később azonban már a belga sem tudott segíteni a címvédőn. Busquets szerzett labdát a madridiak térfelén, Pedri első szándékból megjátszotta Lewandowskit, aki kiválóan vette észre a középen üresen futó Gavit, a fiatal középpályás egy csodálatos befejezéssel pedig mattolta Courtois-t. 0-1! A félidőt nem tudta egy kapott gólon tartani a Real, a 45. percben ugyanis újfent betaláltak a katalánok. Frenkie de Jong ugratta ki bevetődve a védelem mögé futó Gavit, aki kapura tört, lőni azonban nem lőtt, helyette inkább átpasszolta Lewandowskinak, akinek onnan már gyerekjáték volt megszerezni a Barça második találatát. 0-2!

Aki azt gondolta, hogy a második játékrészre nekiesik a Real a Barcelonának, az alaposan tévedett, hiába cserélte be Ancelotti Rodrygót. Támadni ugyanis a katalánok támadtak, a Real erejéből csak a védekezésre futotta, csak idő kérdése volt, mikor jön a harmadik gól. Az 51. percben Baldé hagyta faképnél Carvajalt, kiválóan ugratta ki Dembélét, aki megpróbálta ellőni a hosszúba, Courtois azonban remekül védett lábbal. A 68. percben Gavi fülelt le egy labdát a kezdőkörben, azzal a lendülettel Lewandowskihoz került a játékszer, a tizenhatosnál aztán visszatette Gavinak, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta jó barátját, Pedrit a túloldalon, a katalánok nyolcasa pedig belsővel megszerezte a harmadik, mindent eldöntő találatot. 0-3! Sakk-matt. A hátralévő percekben a Real próbált kozmetikázni az eredményen, ter Stegen több védést is bemutatott, a 93. percben azonban Benzema egy kipattanót már bekotort, ezzel kozmetikázva némileg az eredményen. 1-3!

A Barcelona ezzel a győzelemmel közel két év után ismét kupának örülhetett, mely egyben Xavi első edzőként aratott sikere is volt.

A mérkőzés legjobbja: Gavi (98,4)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 8

Ronald Araújo: 9

Jules Koundé: 8

Andreas Christensen: 8

Alejandro Baldé: 8

Frenkie de Jong: 8

Sergio Busquets: 7

Gavi: 10

Pedri: 9

Lewandowski: 8,5

Dembélé: 8

Cserejátékosok:

Raphinha: 6

Eric García: 6

Franck Kessié: 6

Ansu Fati: 6

Sergi Roberto: 6

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 10

A mérkőzés videós összefoglalója:

Real Madrid – FC Barcelona 1-3

További tartalmak: