Xavi: „A Bajnokok Ligájában ez nem fér bele”

Csalódottan nyilatkozott a Bayern München elleni 2-0-ás vereséggel végződő összecsapást követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner szerint a játékukban bőven megvolt a potenciál ahhoz, hogy nyerjenek, a helyzeteket azonban kihagyták, ezt pedig megbüntették a bajorok. – Úgy gondolom, hogy a játék számos aspektusában jobbak voltunk, fizikálisan föléjük kerekedtünk, domináltuk a labdát, de nem […]

Csalódottan nyilatkozott a Bayern München elleni 2-0-ás vereséggel végződő összecsapást követően a Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner szerint a játékukban bőven megvolt a potenciál ahhoz, hogy nyerjenek, a helyzeteket azonban kihagyták, ezt pedig megbüntették a bajorok.

– Úgy gondolom, hogy a játék számos aspektusában jobbak voltunk, fizikálisan föléjük kerekedtünk, domináltuk a labdát, de nem hagyhatsz ki ennyi helyzetet, mert ez a Bajnokok Ligája, ahol megbüntetnek érte. Ideges is vagyok emiatt. Rossz érzés látni azt, hogy dominálsz a meccsen, és mégis kikapsz. Nehéz a tanulási folyamat, az ehhez hasonló bosszantó mérkőzések azonban sajnos részei ennek, egyszerre vagyok büszke a csapatra és mérges is.

Hiába játszol jobban, a végén csak az számít, hogy ki nyeri a meccset. Szomorúak vagyunk az eredmény miatt, de nem állunk meg, tovább folytatjuk a munkát, napról napra fejlődünk.

– Ez a teljesítmény nem elég a Bajnokok Ligájához, nem engedhetünk valakit ennyire könnyen fejelni egy szögletnél, nem szórakozhatjuk így el a helyzeteket. Az első félidő kiváló volt, intenzív volt a játékunk, aztán két hibát vétettünk, és mindkettőből gólt kaptunk. Mint már mondtam, ez a Bajnokok Ligája, itt megfizetsz ezekért a hibákért azonnal. Jobbak voltunk a Bayernnél ma, itt ma győznünk kellett volna, de túl sokat hibáztunk a kapu előtt, ez pedig nem fér bele.

– Meg kell próbálnunk pozitívnak maradni, az eredmény rendkívül csalódást keltő, tanulnunk kell a hibáinkból, hogy ehhez hasonló egyre kevesebbszer fordulhasson elő. Ez most egy visszalépés, bár még sok van hátra a csoportból. Kiborító volt számomra ez a meccs, utálok veszíteni, akkor pedig még inkább, ha a játékunk alapján nem szolgáltunk erre rá.

Összességében azt gondolom, hogy az eredmény rossz, a fejlődés azonban szemmel látható. Egyszerűen a lehető legminimálisabbra kell csökkentenünk a hibáink számát, nem lehetünk ennyire pontatlanok a kapu előtt.

– Büntető volt Dembélé esete? Nem láttam pontosan, mi történt, mindenki azt mondja, hogy az volt, de ezt nem a mi dolgunk megítélni. A játékvezető szerint nem volt az.

– Nem gondolom, hogy Lewandowskit zavarta volna a múlt miatt rá nehezedő nyomás, van elég tapasztalt és klasszis ahhoz, hogy ezt félre tudja tenni. Egyszerűen nem volt elég pontos a kapu előtt, a futballban pedig megtörténik az ilyen. Sajnos olyan helyen történt ez, ahol nem szabadna.

Jules Koundé:

– Jó mérkőzést játszottunk alapvetően, egy-egy pillanatban azonban hibáztunk, apró részletekről beszélünk ilyenkor. A szögletnél az emberfogásnál rontottunk, ezt követően röviddel pedig megkontráztak minket. Folytatnunk kell a munkát, nem tudok mást mondani. Nehéz elfogadni egy ilyen meccs után, hogy kikaptunk.

Lewandowski? Következő alkalommal azt is belövi majd, amit most kihagyott.

Pedri:

– Fájdalmas az eredmény annak tükrében, hogy hogyan játszottunk. Van még ugyanakkor négy mérkőzés hátra, hogy javítsunk. Nagyon rossz érzés, hogy két nagy helyzetet is elpuskáztam. Mindkettőt gólra kellett volna váltanom, ebben is fejlődnöm kell.

További tartalmak: