Lenglet Szaúd-Arábiában köthet ki, bejelentkezett érte az Al-Nassr

A 28 éves védőt 2026-ig köti szerződés a Barcelonához, fizetése pedig rendkívül magas, így kulcsfontosságú az értékesítése.

A Barcelona nemrég érkezett vissza az Egyesült Államokból, így mostantól kettőzött erővel dolgozik majd a klubvezetés az eladásokon, amivel helyet akarnak teremteni tovább erősítéseknek. Xavi nem számít többek között sem Sergiño Dest, sem pedig Clément Lenglet játékára. Az amerikai játékos iránt továbbra sincs érdeklődő, a helyzetén pedig, már amennyiben ez még lehetséges, tovább rontott az előszezonban mutatott teljesítménye, mely meglehetősen gyenge volt. A katalánok így fontolgatják Dest szerződésének felbontását.

Ami Clément Lenglet-t illeti, a szerződésbontás itt már jóval nehezebb lenne, így mindenképpen átigazolást keresnek. A francia védőt 2026-ig köti szerződés a klubhoz, fizetése pedig rendkívül magas. Egybehangzó katalán sajtóhírek szerint a játékost megkereste az szaúdi Al-Nassr, akik még télen megszerezték Cristiano Ronaldót, nemrég pedig Marcelo Brozovicsot is leigazolták.

A Barcelona nem vár komolyabb összeget a védőért, sőt, viszonylag alacsony átigazolási díjra lehet számítani, ellenben az ajánlott bér nagysága kulcsfontosságú lehet az üzlet szempontjából. Lenglet elsődleges célja ugyanis Európában maradni, egy komoly fizetéssel azonban akár meggyőzheti őt a szaúdi klub a váltásról. A két klub közötti megállapodás várhatóan nem okozna gondot, az üzlet Lenglet és az Al-Nassr közötti tárgyaláson múlik majd.

További tartalmak: