Pavard a kiszemelt a jobbhátvéd posztra

Továbbra is nagy rejtély övezi a Barcelona nyári átigazolási időszakát, amely érzésen csak tovább erősített az, hogy a katalánok képtelen voltak regisztrálni vagy igazolni játékost, a vezetés elmondása szerint pedig a helyzet nyáron csak romlani fog. A számok sajnos ugyanezt igazolják, ennek ellenére a sportszakmai stáb dolgozik az erősítéseken. A Barça egy jobbhátvéd, egy középpályás […]

Továbbra is nagy rejtély övezi a Barcelona nyári átigazolási időszakát, amely érzésen csak tovább erősített az, hogy a katalánok képtelen voltak regisztrálni vagy igazolni játékost, a vezetés elmondása szerint pedig a helyzet nyáron csak romlani fog. A számok sajnos ugyanezt igazolják, ennek ellenére a sportszakmai stáb dolgozik az erősítéseken.

A Barça egy jobbhátvéd, egy középpályás és egy támadó leigazolását mindenképpen szeretné megvalósítani a nyáron, ehhez azonban minden bizonnyal komoly fizetéscsökkentésekre, bevételnövelésre és játékoseladásokra lesz szükségük. A katalánok figyelik az Atlético Paranaense 17 éves csatártehetségét, Vitor Roquét is, akinek leigazolásáról a napokban tárgyalt Mateu Alemany.

Ami a jobbhátvéd posztot illeti, itt három név számít komolyabb célpontnak: a 19 éves Arnau Martínez, aki jelenleg a Gironánál játszik, de éveket töltött el a La Masián, a 26 éves Benjamin Pavard, akinek kifelé áll a rúdja a Bayern Münchenből, illetve a Villarreal argentin védője, Juan Foyt is visszatérő név. Martínez megszerzéséhez a legfrissebb jelentések szerint közel áll az Atlético Madrid, akik bónuszokkal együtt 20 millió euró körüli összeget fizetnének. Juan Foyt továbbra is rendkívül drága lehetőség a katalánoknak, a Villarreal ugyanis nem szívesen adna túl az argentin védőn, a 25 éves játékos ugyanis jó teljesítményt nyújt.

A leginkább mozdíthatónak egyértelműen Benjamin Pavard tűnik. A francia játékoson túladna a Bayern München, a bajorok ugyanis a legfrissebb hírek szerint 70 millió eurós vételi opcióval, a szezon végéig kölcsönben megszerezték a Manchester City portugál védőjét, João Cancelót. Xavi Hernández számára jó benyomást keltett a játékos, aki középhátvédként is képes játszani. Pavard szerződése 2024 nyarán lejár, így az idei nyár lesz az utolsó esélye a Bayernnek, hogy valamennyi pénzt lásson a játékosból, akinek hozzáállásával nem elégedett a vezetés. A legtöbb katalán, német és spanyol forrás mindenesetre egyöntetűen arról ír, hogy a Barcelona legfőbb célpontja ő lesz a jobbhátvéd posztra.

A nagy kérdés csak az, mennyire lesz képes a Barcelona vezetése hatékonyan lavírozni az erősítések és a spanyol liga rendkívül szigorú pénzügyi szabályzata között, úgy, hogy mindkettőnek megfeleljen. Mindeközben pedig sikerrel regisztrálják Ronald Araújo, Gavi, Iñaki Peña és Alejandro Baldé új szerződését, a télen ugyanis erre nem kerülhetett sor.

Nemleges válasz a Ligától új igazolásra és regisztrációra is

További tartalmak: