NXGN Nine 2023: Vicky López is ott a legígéretesebb tehetségek között

A GOAL minden évben díjazza az általa leginkább tehetségesnek vélt férfi és női játékosokat, nem volt ez másképp idén sem, azonban most picit eltérően. A nőknél az oldal először egy huszonötös listát tett közzé, ezt követően pedig kilencre szűkült ez, kialakítva az igazi elitkört. A bővített listán a Barcelonából a 16 esztendős szélső, Vicky López […]

A GOAL minden évben díjazza az általa leginkább tehetségesnek vélt férfi és női játékosokat, nem volt ez másképp idén sem, azonban most picit eltérően. A nőknél az oldal először egy huszonötös listát tett közzé, ezt követően pedig kilencre szűkült ez, kialakítva az igazi elitkört.

A bővített listán a Barcelonából a 16 esztendős szélső, Vicky López mellett megtalálható volt még a rendkívül tehetséges középpályás, Julia Bartel is. A legjobb kilencben azonban már csak Vicky nevével találkozhatunk, akiről már egy ideje köztudott, hogy a világ futballjának az egyik legizgalmasabb tehetsége. Ennek ellenére a tavalyi év volt az az időszak, amikor igazán kidomborította a benne rejlő potenciált.

A fiatal támadó 16 évesen írt alá ötéves szerződést a Barcelonával. Vicky a Madrid CFF csapatát hagyta ott a katalánok kedvéért, akiknél 15 évesen debütált az élvonalban, nyolc alkalommal lépett pályára, ebből kétszer kezdőként. Abban az időszakban López elvarázsolta a nézőket, igazolva az őt övező elvárásokat. Fantasztikusan bánt a labdával, kiválóan látott a pályán, egyedi gondolkodásmóddal rendelkezett.

Ezekkel a tulajdonságokkal emelkedett ki az U17-es Európa-bajnokságon is, ahol Spanyolország egészen a döntőig jutott, ahol végül büntetők után kikaptak Németország ellen. Nem sokkal később, októberben azonban az U17-es világbajnokság elhódításával feledtetni tudták ezt. Vicky nem csak a csapattal volt eredményes, hanem egyénileg is begyűjtött egy elismerést: a torna legjobb játékosának járó Aranylabdát. Mivel a VB első barcelonai idénye közben zajlott, így a fiatal tehetség kevesebb alkalommal állt Jonatan Giráldez rendelkezésére, de nem is kellett sok idő ahhoz, hogy lenyűgözze a trénert, amit jól mutat az, hogy már az idény elején, szeptemberben kezdőként kapott lehetőséget.

Idén januárban aztán López megszerezte első gólját is, igazolva azt, hogy tehetségének köszönhetően a világ egyik legjobb csapatának főszereplőjévé nőheti ki magát nem oly soká, teszi mindezt 16 évesen.

További tartalmak: