Vitor Roque édesapja: Párizs után London, majd Barcelona?

Továbbra is nagy felhajtás övezi a 18 esztendős brazil csatárt, Vitor Roquét. A fiatal játékos a napokban, Marokkó ellen lépett pályára először a „Seleção” felnőtt csapatában, miután Rodrygót váltotta a 65. percben. A találkozó végül történelmi, 2-1-es marokkói sikert hozott.  Az oldalon már többször is foglalkoztam Vitor jövőjével, akivel a katalán Diario Sport sportnapilap exkluzív […]

Továbbra is nagy felhajtás övezi a 18 esztendős brazil csatárt, Vitor Roquét. A fiatal játékos a napokban, Marokkó ellen lépett pályára először a „Seleção” felnőtt csapatában, miután Rodrygót váltotta a 65. percben. A találkozó végül történelmi, 2-1-es marokkói sikert hozott. 

Az oldalon már többször is foglalkoztam Vitor jövőjével, akivel a katalán Diario Sport sportnapilap exkluzív interjút is készített. A játékos ebben elmondta többek között azt is, hogy nagy álma teljesülne azzal, ha jövőre magára húzhatná a gránátvörös-kék mezt, ez azonban erőteljesen kérdéses. A transzfer legfőbb gátja, lassan szokásosan, a La Liga pénzügyi fair play-je, amely gátolja többek között Sergi Roberto, Marcos Alonso, Gavi vagy éppen Ronald Araújo szerződéshosszabbítását is.

A fiatal csatár körül már jó ideje megindult a mozgolódás, a Barcelona pedig gyorsított is a tempón. A katalánok igyekeznek megelőzni versenytársaikat, de nehéz lesz elkerülni a licitháborút, mely jó eséllyel egyet jelentene az ügylet meghíusulásával. Jelen állás szerint azonban Roquét figyeli az Arsenal, a Chelsea és a PSG is. A játékos édesapja a jelentések szerint a napokban Párizsban járt, nemrég Londonból jelentkezett be, ha pedig helyesek a katalánok információi, úgy a hétvégén már Barcelonában kapják majd lencsevégre. Emlékezhetünk, mi történt Erling Haaland klubváltását megelőzően. A norvég csatár édesapja pontosan ugyanígy cselekedett, a befutó akkor a Manchester City lett végül.

 


 
Hogy mi lesz a Roque-saga vége, nem tudni, az mindenesetre mindenképpen gyengíti a Barça esélyeit, hogy a Liga rendkívül szigorúan köti az ebet a karóhoz az FFP-t illetően. Ahogyan az sem segít, hogy mindeközben a csatár körül a Barcelonánál gazdaságilag jóval erősebb klubok köröznek.

További tartalmak: