Lewandowski nélkül is fordítottak: Osasuna-Barcelona 1:2!

Nehéz mérkőzéssel zárult a világbajnokság előtti erőltetett menet az FC Barcelona számára, akik a jó védekezésükről híres Osasunához látogattak kedden este. Xavi csapata egy esetleges győzelemmel az élről várhatta volna a bajnoki folytatást. A mérkőzés több szempontból is rosszul indult a katalánok számára. Egy szögletet követően ugyanis az Osasuna már a 6. percben előnybe került […]

Nehéz mérkőzéssel zárult a világbajnokság előtti erőltetett menet az FC Barcelona számára, akik a jó védekezésükről híres Osasunához látogattak kedden este. Xavi csapata egy esetleges győzelemmel az élről várhatta volna a bajnoki folytatást.

A mérkőzés több szempontból is rosszul indult a katalánok számára. Egy szögletet követően ugyanis az Osasuna már a 6. percben előnybe került David García találatával. Ami furcsább volt, hogy a játékvezető, Gil Manzano semmit nem ítélt arra a szituációra, amely a gól előtt történt: Történt ugyanis, hogy a hazaiak védője, Unai Garcia a beívelés közben teljes erővel nekirohant Marcos Alonsónak, aki ezáltal nem tudott védekezni, de magával rántotta ezzel Christensent is. A gól végül érvényes lett, vezetett tehát az Osasuna. A problémákat csak tovább tetézte, hogy a 31. percben Robert Lewandowski megkapta második sárga lapját, mindezt két szabálytalanságra, így tíz emberre fogyatkozott a Barça. A 46. percben, bár egyenlített Ferrán Torres révén a Barcelona, a gólt les miatt érvénytelenítették, maradt tehát a szünetig az egy gólos hazai vezetés.

A második félidő elején aztán végre valami jó is történt Xaviékkal. A 48. percben Jordi Alba lőtte középre a labdát, Ferrán Torrest keresve vele, akit két védő is fogott, az egyiküknek sikerült elpöckölnie előle, ami azonban így Pedri elé került. A középpályás pedig futtából, kapásból lőtt a kapuba, egyenlítve ezzel. A folytatásban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a Barça emberhátrányban is igyekezett megnyerni a meccset, ami sokáig úgy tűnt, nem fog sikerülni. Jött azonban a 85. perc, Frenkie de Jong kapta a labdát a kezdőkörben, a holland játékos kiválóan észlelte a csereként beszálló Raphinha beindulását, jó ütemben küldte felé a labdát, a brazil támadó pedig fejjel csúsztatott kiválóan, ami ellen már tehetetlen volt Aitor. Fantasztikus gól volt.

A Barcelona ezzel egy rendkívül nehéz terepen, bonyolult helyzetből felállva szerezte meg a három pontot, így Xavi csapata az élről várhatja majd a bajnokság december végi folytatását.

A mérkőzés videós összefoglalója:

Osasuna – FC Barcelona 1-2

További tartalmak: