Egy megnyert meccset adtak le ismét: Valencia – Barcelona 1:1

Újabb fontos pontokat hullajtott a Valencia ellen a Barcelona, mely, bár vezetést szerzett, de egy óriási védelmi hiba után mégsem tudott nyerni a Mestallában.

Nincs megoldás a problémákra, hiába a jó játék, ha elől minden kimarad, hátul pedig egy levédekezhető szituációból is gól születik. Nagyjából ez jellemezte a Barcelona Valencia elleni mérkőzését. Xavi a lehető legerősebb csapatával állt ki a Mestallában, Baldé visszatért a kezdőbe, ellenben meglepetésre Raphinha megmaradt a csapatban. 

A mérkőzést rögtön egy nagy helyzettel indította a Valencia, a Barça pedig majdnem ismét hátrányba került a mérkőzés legelején, ami szintén hosszú hetek óta meglévő probléma. Ezúttal azonban szerencsére Iñaki Peña állta a sarat, így nem került hátrányban a katalán csapat. Ezt követően többségében Barcelona-helyzetek jöttek, Lewandowskinak több nagy lehetősége is volt, ezeket azonban jól hatástalanította Mamardashvili. Nem született tehát gól a szünetig.

A második játékrészben aztán még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Barça. Még több helyzetet dolgoztak ki Xaviék, a gól pedig egy fantasztikus Frenkie de Jong indítás után érkezett is az 55. percben. A holland remekül indította a védők mögé beinduló Raphinhát, a brazil kihagyhatatlan helyzetbe hozta ezt követően João Félixet, akinek már csak a kapuba kellett pofoznia labdát.

A folytatásban is támadott a vendég együttes, volt lehetősége az előny megduplázására Raphinhának, Gündogannak és Lewandowskinak is, ezeket azonban kihagyták. A csapat balszerencséje a 70. percben aztán megint csúcsra ért, amikor is a védők képtelenek voltak eltakarítani a labdát a tizenhatos előteréből, lecsapott hát arra Hugo Guillamón és 17 méterről parádés gólt szerzett. A Barcelona a hátralévő percekben még dolgozott ki lehetőségetek, a legnagyobb ezek közül Ferrán Torresé volt, ez is kimaradt sajnos, maradt tehát a döntetlen.

Két újabb elhullajtott pont egy megnyert mérkőzésen. A forduló után Xaviék hátránya már hét pont a Real Madriddal szemben. Folytatás szerdán az Almeria ellen, hazai pályán.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: