Ferrán Torres csereként beállva ismét döntőnek bizonyult: Porto – Barcelona 0:1

Kettőből kettő, kapott gól nélkül. A Barcelona, ha szenvedve és nehezen is, de legyőzte a Portót a Bajnokok Ligája második csoportmérkőzésén.

Gyenge és meglehetősen unalmas játékkal, de nyerni tudott szerda este a Porto otthonában az FC Barcelona. A katalánok gólját Ferrán Torres szerezte még az első félidő végén egy védelmi hibát kihasználva.

A második félidőben komoly helyzete csak a portugáloknak volt. Xaviéknál jószerivel nem volt középpályás játék, nem tudták kontrollálni a mérkőzést, mentek az események után. A végén jött egy dupla kezezés, Anthony Taylor játékvezető a büntetőpontra mutatott Cancelo esete után, végül azonban kiderült, hogy előbb a Porto támadójának felkarját érintette a labda, így szabadrúgássá változott az ítélet, az is kifelé.

A katalánok percekig emberhátrányban játszottak, mivel Lamine Yamalnak gyomorbántalmai miatt el kellett hagynia a pályát és meglátogatni a mellékhelyiséget. Sajnos nem tudott ezt követően visszatérni. Gavi az utolsó másodpercekben megkapta második sárgáját egy visszarántást követően, ezt követően tehát végleg megfogyatkoztak a vendégek. A fiatal középpályás így kihagyja a Shaktar Donetsk elleni első mérkőzést.

Nem túl veretes játék, ellenben annál fontosabb három pont. Gigászi lépés a csoportelsőség felé. Folytatás vasárnap este, a Granada vendégeként.

A mérkőzés legjobbja: Jules Koundé (59,1%)

Kezdőcsapat:

Marc-André ter Stegen: 8
João Cancelo: 7
Jules Koundé: 9
Ronald Araújo: 7
Alejandro Baldé: 8
İlkay Gündoğan: 6
Oriol Romeu: 5,5
Gavi: 5,5
João Félix: 7
Robert Lewandowski: 5
Lamine Yamal: 5,5

Cserejátékosok:

Ferrán Torres: 7
Fermín López: 6
Sergi Roberto: 5,5
Marcos Alonso: 5

Vezetőedző:

Xavi Hernández: 6

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: