Az El Confidencial ismét hamis híreket közölt, a klub közleményben reagált

Az FC Barcelona hivatalos közleményt adott ki csütörtökön délután a spanyol ‘El Confidencial’ legfrissebb hírére reagálva, melyben arról írtak, hogy a spanyol pénzügyminisztérium nemrég 15,7 millió eurós bírságot szabott ki a klubra. A katalánok kommünikéjükben állítják, hogy a hír pontatlan, annak helyesbítését követelik. A lap állítása szerint a Barcelona Arda Turan, illetve Alex Song távozása […]

Az FC Barcelona hivatalos közleményt adott ki csütörtökön délután a spanyol ‘El Confidencial’ legfrissebb hírére reagálva, melyben arról írtak, hogy a spanyol pénzügyminisztérium nemrég 15,7 millió eurós bírságot szabott ki a klubra. A katalánok kommünikéjükben állítják, hogy a hír pontatlan, annak helyesbítését követelik.

A lap állítása szerint a Barcelona Arda Turan, illetve Alex Song távozása után nem megfelelően fizette ki a nekik járó kártérítést, szabálytalanságokat észleltek továbbá a játékosoknak járó Audi személyautók átadása kapcsán, illetve a charter repülőjáratok kifizetésének elmulasztása miatt is megbüntették a klubot, információik szerint pontosan 15,7 millió euróra.

A Barça erre a hírre reagált közleményében, melyben a következőt írják:

„Az FC Barcelona a következő megjegyzéseket és helyreigazításokat teszi a megjelent cikkel kapcsolatban: a cikk által említett 2015/16 és 2017/18 közötti üzleti év vizsgálata már megtörtént, az 2021 júliusában lezárult. Az El Confidencial cikkében leírt feltételezett szabálytalanságok miatt az adóhivatal nem szabott ki a klubra szankciókat.

A cikkben ismertetett szankciók, amelyek ellen a Barcelona a Központi Közigazgatási Pénzügyi Bíróság előtt fellebbezett, egy másik témára, a játékosügynököknek fizetendő adókra vonatkoztak. Ezzel kapcsolatban a Barça szeretné hangsúlyozni, hogy 2023 áprilisában az előbb említett bíróság elfogadta a klub ügyvédjei által benyújtott fellebbezést, eltörölve a jövedelemadóval és a külföldiek jövedelemadójával kapcsolatos bírságokat. A klub reménykedik továbbá abban, hogy hamarosan szintén eltörlik az általános forgalmi adóval kapcsolatos bírságokat is, amelyek ugyancsak a játékosügynökök kapcsán merültek fel.

A klub az említett információk helyesbítését követeli.”

 

További tartalmak: