Nem ilyen bombahírre vártak a szurkolók: Mateu Alemany távozik a Barcelonától!

Az FC Barcelona kedd este 1-0-ra legyőzte az Osasunát, a győzelmet azonban egy nem várt bombahír árnyékolta be. A klub ugyanis hivatalos felületein közölte: az utóbbi időszak egyik legfontosabb egyénisége, Mateu Alemany futballigazgató a nyáron búcsút int a Barcelonának. Alemany 2021-ben érkezett a klubhoz Joan Laporta elnökké választását követően. „Az FC Barcelona labdarúgásért felelős igazgatója, […]

Az FC Barcelona kedd este 1-0-ra legyőzte az Osasunát, a győzelmet azonban egy nem várt bombahír árnyékolta be. A klub ugyanis hivatalos felületein közölte: az utóbbi időszak egyik legfontosabb egyénisége, Mateu Alemany futballigazgató a nyáron búcsút int a Barcelonának. Alemany 2021-ben érkezett a klubhoz Joan Laporta elnökké választását követően.

„Az FC Barcelona labdarúgásért felelős igazgatója, Mateu Alemany június 30-án távozik tisztségéből, hogy új szakmai projektbe kezdjen. Annak ellenére, hogy 2024-ig szóló szerződése van, Mateu Alemany arról tájékoztatta az FC Barcelona elnökét, Joan Laportát, hogy új kihívásra vágyik karrierjében, ugyanakkor biztosította arról, hogy a nyári átigazolási időszakban még a klub segítségére lesz. Így annak ellenére, hogy egy informális megállapodásnak köszönhetően július 1-jén hivatalosan elhagyja a klubot, Mateu Alemany elkötelezte magát amellett, hogy a nyári átigazolási időszakot a csapattal fejezi be, legyen szó akár egy utolsó pillanatokban történő tárgyalásról is.

Mateu Alemany beépítése az első csapat struktúrájába Joan Laporta elnökválasztási győzelmét követően lehetővé tette az FC Barcelona számára, hogy befejezzen több, korábban lehetetlennek tűnő műveletet, és versenyképes csapatot biztosítson az edzőnek a folyamatos pénzügyi problémák ellenére. Laporta elnök elfogadta a szakember kérését azok után, hogy biztosította támogatásáról a csapatot a nyári átigazolási időszakban, továbbá felajánlotta azt is, hogy a klub a jövőben bármikor konzultálhat vele.

Az FC Barcelona hamarosan bejelenti a vezetői struktúrában bekövetkezett változásokat.”

– áll a klub hivatalos közleményében.

Ami a sajtóhíreket illeti, Alemany-t több klub is megkereste az angol bajnokságból, Fabrizio Romano szerint a legkonkrétabb jelenleg az Aston Villa érdeklődése, mely Unai Emery mellé hozná a szakembert, egyéb források megemlítik még a Newcastle és a Leeds United nevét is. Hozzáteszik, a Barcelona anyagilag képtelen felvenni a versenyt ezekkel a klubokkal. Gerard Romero információi alapján a vezetőség és a sportszakmai stáb között több nézeteltérés is volt. A vezetőség megvétózott bizonyos döntéseket, amit a szakmai stáb szeretett volna véghez vinni. Ilyen volt például César Azpilicueta leigazolása is.

Alemany utódja az az Antonio Cordón lehet, aki az elmúlt három évet a Betisnél töltötte, elég jól építgetve a sevillaiakat, de megfordult a Kylian Mbappé fémjelezte Monacóban is.

 

További tartalmak: