Hivatalos: Ona Batlle visszatér a Barcelonához

A saját nevelésű védő 2017-ben távozott Barcelonából, azóta megjárta Madridot, Levantét és Manchestert is. Ona 2026-ig tartó szerződést írt alá.

Az FC Barcelona Femení néhány perccel ezelőtt jelentette be hivatalos felületein, hogy saját nevelésű jobbhátvédje, Ona Batlle a nyártól ismét gránátvörös-kékben játszik majd. A hír nem okozott nagy meglepetést, hetek óta tudni lehetett, hogy Ona távozik Manchesterből, a Barcelona már tavaly is szerette volna szerződtetni, de nem sikerült megállapodniuk az angolokkal. A 24 esztendős játékos 2026-ig tartó szerződést írt alá.

Batlle 2011-ben, 12 évesen csatlakozott a La Masiához, ahol végigjárta a ranglétrát, egészen a Barça B-ig menetelve, ahol utolsó szezonjában megnyerte a katalánokkal a másodosztályt. Ezt követően a 2017/18-as idényben csatlakozott a Madrid CFF gárdájához, a következő két évben pedig a Levanténál játszott. 2020 nyarán kereste meg a Manchester United egy ajánlattal, amit a védő el is fogadott. Három évet töltött a Unitednél, ahol kulcsemberré vált.

Ona fizikálisan erős, technikás játékos, aki képes a védelem baloldalán is jó teljesítményt nyújtani. A játékos szintén azok között volt, akik még tavaly szeptemberben levelet küldtek a szövetségnek, miszerint nem folytatják a válogatottnál a jelenlegi körülmények között, végül azonban Aitanához hasonlóan meggondolta magát, így bekerült a spanyolok bővített világbajnoki keretébe.

Ona Batlle nyilatkozata:

„Mindig is az volt az álmom, hogy egy napon a Barça első csapatának játékosa legyek. Igaz, hogy távoztam, de végig a szemem előtt volt a visszatérés gondolata. Nagyon várom és izgatott vagyok, hogy találkozhassak az új csapattársaimmal.”

Számomra mindig is a Barça volt szívem csapata, így nem könnyű nemet mondani nekik. Amikor megkerestek már csak ez járt a fejemben.

„Sokkal több tapasztalatom van, mint amikor elmentem. Angliában játszhattam több évet is, ahol nagyon boldog voltam, de most igazán örülök annak, hogy visszatérhetek és itt folytathatom pályafutásomat. Mindent megteszek majd a csapatért és igyekszem élvezni ezt a kalandot, számomra ez a legfontosabb.”

Üdv újra itthon, Ona!

További tartalmak: