Ilkay Gündogan hivatalosan is a Barcelona játékosa!

A Bajnokok Ligáját nemrég megnyerő középpályás 2025-ig ír alá, kivásárlási ára pedig 400 millió euróban lett meghatározva.

Az FC Barcelona hétfőn délelőtt hivatalos felületein közölte: mindenben megállapodott a Manchester City-től nyáron, szerződése lejártával távozó Ilkay Gündogannal. A nemrég Bajnokok Ligáját nyerő német középpályás 2025-ig tartó szerződést kötött a katalán klubbal, mely opcionálisan további egy évvel meghosszabbítható, ha a felek úgy kívánják. Gündogan kivásárlási ára 400 millió euró lesz.

Ilkay a The Players’ Tribune oldalának beszélt a távozásáról, illetve arról, mit jelent számára a Barcelona. Az interjú egy rövid részét közöljük, a teljes verzióval a napokban jelentkezünk.

„Életem egyik legnehezebb telefonhívása volt az, amikor Peppel közöltem, hogy nem hosszabbítok, elmegyek. Csak annyit tudtam neki mondani, hogy köszönöm. Nem csak az idei szezonért, vagy azokért a trófeákért, amiket szereztünk, hanem azért is, hogy elhozott ide. Soha nem fogom elfelejteni, hogy azon a nyáron, még a Dortmundnál, megsérült a térdem, meg is kellett műteni, így aggódtam, hogy kútba esik végül az átigazolásom. Pep azonban felhívott és azt mondta: „Ne aggódj, ez nem változtat semmin. Mi itt leszünk, várunk rád, bármennyi ideig is tartson a felépülésed.”

El tudom képzelni, mit gondoltak a rajongók, amikor ez a vicces nevű, csöndes srác sok pénzért megérkezett Manchesterbe, és a bemutásán mankóval sántikált.

Hát erre csak annyit tudok mondani…

Fél lábon sántikálva jöttem ide, de úgy távozom, mintha a felhőkben repülnék.

A triplázás és a látványos manchesteri ünneplés után azt gondoltam magamban: hova van ennél feljebb itt? Mi többet érhetek még el a City-nél? Hogyan lehet ez a kaland ennél tökéletesebb?

És a válasz az volt, hogy nem lehet.

Azt hiszem Pep abban reménykedett, hogy együtt jövünk Citybe, és együtt is távozunk, de tudom, hogy megérti a döntésemet. Biztosan az is könnyít a lelkén, hogy nevelőcsapatához igazolok. Remélhetőleg hamarosan újra találkozhatunk egymással a Bajnokok Ligája döntőjében.

Tudtam, ha valaha is elmegyek innen, egyetlen klub van a világon, amelyért ezt megtenném: a Barcelona. Kisgyermekkorom óta arról álmodoztam, hogy egyszer magamra ölthetem a gránátvörös-kék mezt. Biztos vagyok benne, hogy néhány éven még van a legmagasabb szinten, mely során segíteni akarom a Barçát visszakerülni oda, ahová igazából tartoznak. Találkozhatom régi barátommal, Lewával, és egy új edző keze alatt játszhatok, akit mindig is csodáltam. Amikor Xavival a tervekről beszélgettünk, minden nagyon természetesnek tűnt. Nagyon sok mindenben hasonlítunk egymásra, mind karakterben, mind pedig abban, hogyan is képzeljük el a futballt.

Tudom, hogy nagy lesz a nyomás a Barcelonában. De szeretem a nyomást. Szeretek kilépni a komfortzónámból. Nem könnyű helyet kerestem, hanem új kihívást. Erről szól a következő fejezet.

Alig várom, hogy a Barcelona mezében játszhassak.”

Üdv Barcelonában, Ilkay!

További tartalmak: