Alexiát megoperálják, hogy kiderítsék a térdfájdalmai okát

A 29 esztendős középpályás a Benfica elleni BL-mérkőzésen kapott ütést műtött térdére, azóta nem tudott visszatérni. Mivel a kellemetlenség nem szűnt meg, műtéti beavatkozásra kerül sor.

Rossz hírt közölt kedden délelőtt a Barcelona Femení, mely hivatalos oldalán jelentette be, hogy Alexia Putellas térdét ismét meg kell operálni. Mint tudjuk, az aranylabdás középpályás hetek óta a műtött térdében tapasztalható fájdalmak miatt maradt partvonalon kívül.

Minden a Benfica elleni mérkőzésen kezdődött, amikor Alexia duplázott, ezt követően azonban ütközött az ellenfél egyik játékosával, lement a pályáról és egyeztetett az orvosi stábbal, visszament és lejátszotta a félidő hátralévő részét. A szünetben aztán lecserélték, ezek voltak az utolsó percei. A mérkőzés utáni vizsgálatok erős ütést állapítottak meg, de sérülést nem tudtak kimutatni, a játékos és a klub így először a konzervatív kezelés mellett tette le a voksát. Mivel azonban a kellemetlenség mostanáig nem szűnt meg, így változtatni kellett.

A közlemény szerint Alexia térdében artroszkópiás beavatkozást végeznek el, hogy kiderítsék, mi okozza a fájdalmait. A beavatkozás után a Barcelona új közleményt ad majd ki. Egyelőre megtippelhetetlen, mennyi időre esik ki a középpályás, mivel ez attól is függ, találnak-e bármilyen sérülést az orvosok a feltárás során.

Parkolópályán a hosszabbítása

A Diario Sport újságírója, Maria Tikas cikkében arról ír, hogy a középpályás a következő időszakban elsősorban a gyógyulására koncentrál majd, ezt követően foglalkozik majd csak a szerződése hosszabbításával. Minden bizonnyal ez a hír is erőteljesen befolyásolja majd a felek közötti tárgyalások menetét.

Jobbulást és kitartást, Alexia!

További tartalmak: