Xavi: Őrülnék, ha Félix és Cancelo is velünk maradna jövőre

A Barça trénerét kérdezték többek között az ellenfélnél kölcsönben lévő két játékosról, Pablo Torréról és Eric Garcíáról is.

Az Atlético Madrid után újabb nehéz feladat vár hazai pályán a Barcelonára, vasárnap este ugyanis a tabellán előttük álló másik katalán csapattal, a Gironával mérkőznek meg. A találkozó előtti sajtótájékoztatón Xavit kérdezték az ellenfélnél kölcsönben lévő két játékosról, Pablo Torréról és Eric Garcíáról, illetve szóba került João Félix és João Cancelo jövője is.

A Girona érkezik az Olimpiai Stadionba

„Nagyszerű meccs vár ránk. Bár sokakat meglepett az, hogy a Girona ennyire elől van a tabellán, mi több, néha élre is álltak, számunkra ez nem különleges. Évről-évre egyre jobbak, egy dinamikusan fejlődő csapatról beszélünk, akiket egy kiváló szakember irányít. A játékfelfogásuk sokban hasonlít a miénkhez, szeretik, ha náluk van a labda, ha ők irányítják a mérkőzést, ez pedig csak még inkább megnehezíti majd a meccset. Csak gratulálni tudok Míchelnek és a játékosoknak, tele vannak önbizalommal, nehéz lesz ellenük. Ami minket illet, sok változás nem lesz az előző meccshez képest. A Girona tavaly döntetlent játszott velünk otthon, idegenben pedig egy nehéz meccsen tudtunk csak nyerni. Meglátjuk, holnap hogyan alakul ez, felkészültünk minden forgatókönyvre, remekül képesek ugyanis variálni a játékszisztémájukat, sokat fejlődtek ebben tavalyhoz képest.”

Ter Stegen hónapokra kidőlt

„Nem fogunk senkit igazolni a helyére, bízunk azokban, akik a rendelkezésünkre állnak. Reméljük, hogy Marc hamarosan újra köztünk lesz.”

Két fontos győzelem áll mögöttük

„Nagyon jól jött ez a két meccs az öltözői morál és az önbizalmunk tekintetében. Volt két döntő fontosságú meccsünk, mindkettőt megnyertük. Holnap újabb riválissal nézünk szembe, négy pont választ el minket a tabellán. Bízom benne, hogy az Atlético elleni játékunkat tudjuk majd itt is hozni.”

Megnyerheti a Girona a bajnokságot?

„Abszolút fennáll ez. Szeretem őket, mert bátran játszanak és nem ijednek meg az előttük adódó lehetőségektől.”

Pablo Torre nem játszik ellenük

Számomra teljesen logikus, hogy a kölcsönszerződésbe bekerült ez a záradék. Nézzük meg a legutóbbi meccset, João Félix kettőzött erővel játszott a csapata ellen, és végül az ő góljával nyertünk. Egy játékos, aki a tiéd, soha ne játsszon ellened, mert könnyen bajba kerülhetsz.

Eric García ellenben pályára léphet

„Az idő rövidsége miatt valóban nem volt már lehetőségünk arra, hogy Eric esetében is éljünk ezzel az opcióval. Jómagam minden kölcsönjátékosnál ezt alkalmaznám. Remekül teljesít az idei szezonban, nyugodtabb közegben dolgozhat, ez pedig látszik is a teljesítményén. Itt mindenért kritizálták, ott szerencsére más a helyzet. Bízom benne és szorítok neki!”

Pau Cubarsí a nagy csapattal edzett

„Úgy érzem, hogy felkészült a feladatra. Hiába még csak 16 éves, de már most nagyon magas szinten képes teljesíteni, fantasztikus a labdakihozataloknál, kellően agresszív, intelligens játékos.”

Cancelo és Félix jövője

„Mindkettejük teljesítményével elégedettek vagyunk, kiválóan beilleszkedtek, magas szinten teljesítenek, szeretnénk, ha jövőre is velünk maradnának. Az elnök nem mondott semmi olyat velük kapcsolatban, amit eddig nem tudtunk.”

Rengeteg a sérülés

„Sajnos ez a futball velejárója. Minden szezonban beszélünk erről, a naptár rendkívül zsúfolt, a játékosok óriási igénybevételnek vannak kitéve. Szomorú, hogy itt tartunk, ha megnézzük a kisebb csapatokat, mindig van két-három sérültjük, ugyanez a szám a nagyobb kluboknál öt-hat.”

Oriol Romeut sokan már eltemették

Ne gondold, hogy feladta… Mindig Iñakit hozom fel példának az ilyen kérdéseknél…

Aleix García remekül teljesít idén

„Szeretem a játékát, fantasztikus szezonja van eddig. Technikailag kiváló játékos, és még nem érte el a plafonját. Az, hogy a Barcelonában szeretne játszani, nos, nem meglepetés számomra. Ki ne szeretne egy akkora csapatnál játszani, mint amekkora a Barça?”

További tartalmak: