Xavi: „Sokaknak csak az eredmény számít, nekünk nem”

Kiváló mérkőzést játszott az FC Barcelona a forduló rangadóján, az Athletic Bilbao ellen. A katalánok legjobbja a gólt szerző, illetve három gólpasszt kiosztó Ousmane Dembélé volt. A francia szélső mellett még Lewandowski, Sergi Roberto és Ferrán Torres voltak eredményesek. A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández elégedetten nyilatkozott a találkozó után.  A mérkőzésről – Miután arra számítottunk, […]

Kiváló mérkőzést játszott az FC Barcelona a forduló rangadóján, az Athletic Bilbao ellen. A katalánok legjobbja a gólt szerző, illetve három gólpasszt kiosztó Ousmane Dembélé volt. A francia szélső mellett még Lewandowski, Sergi Roberto és Ferrán Torres voltak eredményesek. A Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández elégedetten nyilatkozott a találkozó után. 

A mérkőzésről

– Miután arra számítottunk, hogy nagyon intenzív, nagy tempójú meccs lesz, amin gyorsan jár a labda, így egy plusz középpályással próbáltuk meg elérni, hogy uralni tudjuk a pálya közepét. Nagyon fontos volt a létszámfölény megteremtése. Jó volt az elképzelés, de még lehet majd rajta javítani azért. Pedri hagyományosan nagyon jól játszik a vonalak között, Dembélé pedig szintúgy képes megteremteni a különbséget. Remekül járt a labda, különösen az első félidőben. Nagyon komplett meccset sikerült lehoznunk, örülünk neki, igyekszünk ezen az úton folytatni.

Sikerült előre lépnünk a Real Madrid elleni mérkőzés óta, két kiváló meccset hoztunk le, a közönség fantasztikus volt.

Dembélé kiváló mérkőzést játszott

– Sok remek képességű szélsőnk van, ami megnehezíti a döntésemet, ugyanakkor ez nagy előny a csapat számára. Mindenki keményen dolgozik a csapatért, a minél jobb eredményért. Ousmane kivételes képességű játékos, nem véletlenül szerettem volna a nyáron, ha velünk marad. Voltak idén jobb és gyengébb teljesítményei is, ma kiválóan szerepelt, ebből kéne minél több.

Sérülések

– Gavival kapcsolatban pozitívak a hírek, nem sérült meg, ütést kapott a közelítő izmára, de semmi komoly. Sergi esete valamivel komolyabb sajnos, holnap minden kiderül, elképzelhető, hogy néhány napig nélkülöznünk kell őt.

Nem minden az eredmény

– Elfogadom, ha sokan csak az eredmény alapján hoznak ítéletet a csapat felett, de mi nem tehetünk így. Az Inter ellen nem játszottunk gyengén, akárcsak Münchenben sem, mindkét mérkőzésen benne volt, hogy fordítva alakul a mérkőzés. A Real ellen voltunk a legkevésbé jók támadásban, de ott is voltak lehetőségeink. Ma pedig jó volt a játék és az eredmény is.

A Liga ereje

– Nem gondolom azt, hogy az elmúlt években gyengült a bajnokság, szerintem éppen ellenkezőleg, erősödött a Liga. Ott van a Real Sociedad, a Sevilla, az Atlético Madrid és a Real Madrid is, mindegyikük erős csapat, ott vannak a Bajnokok Ligájában és más európai sorozatban is.

Raphinha? Nem változott semmi az esetében, továbbra is fontos játékos számunkra, de ma inkább Dembélére szavaztam, aki egy az egyben jobb.

Lewandowski pihenhetett egy kicsit

– Szerencsénkre Ferrán és Ansu is képes átvenni Robert helyét, ha pihentetni akarjuk őt. Több opciónk is van a csatár posztra. Ferrán kiválóan érzi a védők mögé beindulásokat, ebben nagyon jó.

Koundé továbbra is magas szinten teljesít

– Nem lepett meg a teljesítménye. Tudtam pontosan jól, mennyire illik ide, nem véletlenül ragaszkodtam a nyáron a leigazolásához. A labdakihozataloknál elképesztően hasznos, jó a fejpárbajokban is, példásan dolgozik az edzéseken, igazi példa az öltözőben, és még mindig nagyon fiatal. Remek igazolás volt.

További tartalmak: