Kicsoda Gabriel Moscardo, akiért a Barcelona is versenybe szállt?

A fiatal játékos nem tartozik a gólerős középpályások közé, erősségei a szerelésben és a párharcok megnyerésében rejlenek.

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona, élükön Decóval, erőteljesen érdeklődik a Corinthians 17 esztendős védekező középpályása, Gabriel Moscardo iránt. A fiatal játékost több topcsapat is szívesen leigazolná, így nagy verseny várható érte, ebben a helyzetben pedig felértékelődik Gabriel elhatározása. Amennyiben tényleg Barcelonába szeretne igazolni, úgy követnie kell honfitársa, Vitor Roque példáját, és vissza kell utasítania a pénzügyileg jobb ajánlatokat.

A Barça továbbra is keresi azt a fiatal védekező középpályást, aki Sergio Busquets örökébe léphet, Oriol Romeu ugyanis egyértelműen nem hosszú távú megoldás. Fontos kiemelni, a folyamat egyelőre messze nem jár még ajánlattételnél. A klub az információk szerint tanulmányozza a formulát, amivel megpróbálhatja megszerezni a brazilok tehetségét. Moscardóért a Diario Sport brazil játékosok ügyében általában jól értesült újságírója, Joaquim Piera szerint két ajánlatot is tett az elmúlt hetekben a Chelsea, melyek értéke bónuszokkal együtt elérte a 25 millió eurót, ezeket azonban egyaránt elutasította a brazil klub, mely 30 millió euró körüli összeget vár a játékosért.

Gabriel Instagram-oldalán követi a Barcelonát, ellenben a Chelsea nem található meg a listán, ez pedig reménykedésre adhat okot a katalánoknál, hogy van értelme harcolni a védekező középpályásért. A fiatal játékos a hónap végén tölti be 18. életévét, így mindenféle probléma nélkül csatlakozhat jövőbeli új csapatához, amennyiben annak sikerül megállapodnia a Corinthians-szal.

Technikás, szerelésekben rendkívül erős játékos

A 185 centiméter magas Moscardo nem gólerős középpályás, erősségei a szerelésben és a párharcok megnyerésében rejlenek. A statisztikát böngészve a pálya középső harmadában átlagosan 7 szerelési kísérlettel próbálkozik 90 percre vetítve, ezzel pedig élen áll a bajnokságban. Viszonyításképpen a Barcelonánál az idei szezonban eddig a pálya közepén Pedri négy szereléssel a legeredményesebb, a védekezőharmadban eközben Gavi héttel a legjobb. A 17 esztendős játékos nem csak védekezésben erős, de technikailag is rendkívül képzett.

A következő hónapban kiderül, tesz-e tényleges lépéseket a klub a leigazolásáért.

További tartalmak: