Xavi: „Ez volt a szezon eddigi legrosszabb meccse”

Idegesen és csalódottan nyilatkozott az Almería ellen elszenvedett 1-0-ás vereséget követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner egyenesen a szezon legrosszabb produkciójának minősítette az első játékrészben látottakat.  A United után egy újabb vereség „Nagyon kiakadtam, mert a szezonban még nem játszottunk ennyire rosszul, különösen igaz ez az első félidőre. Nincs mese, a felelősség […]

Idegesen és csalódottan nyilatkozott az Almería ellen elszenvedett 1-0-ás vereséget követően az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi Hernández. A tréner egyenesen a szezon legrosszabb produkciójának minősítette az első játékrészben látottakat. 

A United után egy újabb vereség

„Nagyon kiakadtam, mert a szezonban még nem játszottunk ennyire rosszul, különösen igaz ez az első félidőre. Nincs mese, a felelősség engem terhel, elbuktunk. Nem volt sebessége a labdának, a játékunkból is hiányzott a lendület, nem mutattuk azt, hogy akarnánk ezt a meccset, hiányzott a szenvedély. A második félidőben némileg javult talán a helyzet, hét ponttal még mindig vezetünk, de az ilyen teljesítmény megbocsáthatatlan, elnézést kell kérnünk a szurkolóktól ezért. Mint mondtam, nehéz lesz megnyerni ezt a bajnokságot, reagálnunk kell arra, ami mostanában történik. Nem láttam a csapaton, hogy akarnák ezt a győzelmet.”

Hiányzott a vágy

„A játékosok kimerültek, így picit belenyúltam a csapatba, több helyen is változtattam. Rengeteg a meccs, ezt elfogadom, de a mai egy rendkívüli lehetőség volt arra, hogy tíz pontra növeljük előnyünket. Ilyen nem fordulhat elő, szörnyű nap volt ez…”

Ha nem tudunk változtatni a hozzáállásunkon, akkor odalesz a bajnoki cím is.

Igyekezett mindent elkövetni a padról

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy egyenlítsünk, a végén már 3-4-3-ban játszottunk, Araújóval csatárban… Mindez teremtett néhány lehetőséget előttünk, de egyik sem volt tiszta gólhelyzet sajnos.”

Alarcón és Torre lehetőséget kapott

„Mindketten felkészültek voltak, bízom bennük, így bevetettem őket. Pablo kiválóan dolgozott az edzéseken, készen állt arra, hogy pályára lépjen. Ami Ángelt illeti, megpróbáltam vele megtámogatni Lewandowskit, de nagyon nehéz volt ott a tömegben bármit is kezdeni…”

A mérkőzésről

„Az Almería az életéért harcolt ellenünk, miközben mi nem mutattunk kellő intenzitást és szenvedélyt. A második félidő aztán hozott némi változást, de már túl késő volt, kiválóan védekeztek, nagyon jól zárták le az összes terültet a tizenhatoson belül.”

Csalódottság

„Az első félidő miatt nagyon mérges vagyok, igen. A második miatt nem. Mindent megpróbáltunk, láttam a srácokon az akaratot, de nem volt szerencsénk. Ideges vagyok ennek ellenére, az első félidőhöz foghatót még nem láttam idén a csapattól, nem ismétlődhet meg ez újra.”

Ötödik sárga lapját kapta

„Elfogadom, az én hibám volt, túlságosan is elvitt a hév.”

Visszatérnek

„Biztos vagyok benne, hogy felállunk a padlóról. Ne gondolja senki, hogy a bajnokságot olyan egyszerű lesz megnyerni, emlékeztetnék mindenkit, hogy a Real Madrid ellen versenyzünk. Több szenvedélyre, intenzitásra és sebességre lesz szükség a részünkről a hátralévő meccseken.”

Marc-André ter Stegen

„Több, mint figyelmeztetés volt számunkra ez a találkozó. Jobban kell végeznünk a munkánkat, önkritikát kell gyakorolnunk, és fejlődnünk. A vereség mindig fájdalmas, de le kell nyugodnunk, ki kell tisztítani a fejünket, új energiával feltöltődnünk, és a következő feladatra összpontosítani.”

Frenkie de Jong

„Nagyon csalódottak vagyunk, nem számítottunk arra, hogy itt vereséget szenvedünk. Nagy lehetőség volt a kezünkben, hiszen tíz pontosra növelhettük volna az előnyünket. Az Almería kiválóan védekezett, nekünk azonban sokkal jobban kellett volna játszanunk.”

„Gondoltunk-e a Real elleni meccsre? Abszolút nem. Ez nem így működik. A Liga egy komoly versenysorozat, minden mérkőzés kiemelt fontossággal bír. Ki kell elemeznünk a játékunkat, és fejleszteni rajta.

Eric García

„Xavi a szünetben azt mondta nekünk, ha ebben az intenzitásban folytatjuk tovább a második félidőben is, úgy lehetetlen lesz megfordítani az állást. Gratulálnunk kell az Almeríának, mely jól végezte a dolgát. Nem nyalogathatjuk a sebeinket, csütörtökön El Clásico van, koncentráltnak kell maradnunk.

További tartalmak: