Lamine Yamal: Igérem, hamarosan én is elhozom a Golden Boy-díjat!

A 16 esztendős játékos mesélt a gyermekkoráról, arról, mit jelent számára a Barcelona, illetve beszélt a jövőbeli elképzeléseiről is.

Az olasz Tuttosport című lapnak nyilatkozott a Barcelona 16 esztendős szélsője, Lamine Yamal. A támadó mesélt a gyermekkoráról, arról, mit jelent számára a Barcelona, illetve beszélt a jövőbeli elképzeléseiről is.

„Nem érzek magamon plusz nyomást azért, mert a Barcelonánál játszom. Talán azért, mert még csak 16 éves vagyok. Nem tehetek róla, de én csak egy játéknak fogom fel a futballt, még akkor is, ha egy nagy, ikonikus stadionban lépek pályára. Tökéletesen tisztában vagyok azzal, hol is vagyok, hogy a Barcelona a világ három legnagyobb klubjának egyike. Ez a második otthonom, de ha csak a puszta számoknál maradunk, akkor inkább az első, mert 7 éves korom óta a La Masián tanulok, az elmúlt néhány szezon óta pedig már itt is alszom. Egyszóval a klub egyben az otthonom is.”

„Mit mondott Xavi a debütálásom előtt? Azt tanácsolta, hogy menjek ki, élvezzem ezt az egészet és focizzak. Ez kiválóan összefoglal mindent velem kapcsolatban. Én focizni tudok, és igyekszem mindig ezt tenni.”

Ki a példaképem? Messi, mindig is ő volt az egyedüli. Inspirált és lenyűgözött a játékával.

„Mindig is Culé voltam, számomra egy álom megvalósulása, hogy viselhetem ezt a mezt, nekem ez a legfontosabb és legcsodálatosabb dolog. Ugyanezt éreztem, amikor még az ifjúsági csapatoknál szerepeltem, és most is, már az első keretnél. Itt születtem és nőttem fel, itt szerepelni jelenti nekem a mindenséget. Természetesen szeretném egy nap én is megnyerni a Golden Boy-díjat, megígérem, hogy hamarosan el is hódítom!”

További tartalmak: