Xavi: „Nem tesz jót a társadalmunknak, ha idő előtt ítélkezünk”

A várakozásoknak megfelelően nehéz mérkőzésen húzta be a három pontot Bilbaóan a Barcelona. A győzelmet az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is Raphinha szállította. A találkozó után Xavi Hernández mellett az újfent fantasztikus produkciót bemutató ter Stegen, illetve Alejandro Baldé értékelték a látottakat. A mérkőzésről „Az idén már megszokott dolog történt ezen az esetén is. Nagyjából […]

A várakozásoknak megfelelően nehéz mérkőzésen húzta be a három pontot Bilbaóan a Barcelona. A győzelmet az elmúlt héthez hasonlóan ezúttal is Raphinha szállította. A találkozó után Xavi Hernández mellett az újfent fantasztikus produkciót bemutató ter Stegen, illetve Alejandro Baldé értékelték a látottakat.

A mérkőzésről

„Az idén már megszokott dolog történt ezen az esetén is. Nagyjából 75 percig nagyon jól játszottunk, de nem tudtunk szerezni egy második gólt, a végén pedig szenvedtünk, de ez nem meglepő, hiszen ismerjük a San Mamés erejét. Nagyon fontos volt ez a győzelem, önbizalommal és kilenc pontos előnnyel várhatjuk így a Clásicót, ugyanakkor ismét fontos kiemelni, hogy fejlődnünk kell a támadójátékban. Marc fantasztikusan védett, le a kalappal előtte.”

Sajnos túl sokat szenvedünk mostanában, de a San Mamésban egyébként is nehéz nyerni, elég kemény terep.

A kezezés

„Egyértelműen kézzel ért a labdába Muniain. Bízunk a játékvezető döntésében, soha nem éreztem úgy, hogy a bíró miatt nyernénk a meccseket. Nem láttam először az esetet, azt hittem les miatt vizsgálódnak, aztán láttam a monitoron, hogy pontosan mi is történt.”

A Real Madrid következik

„Nyomás alatt játszunk majd, elvégre mi leszünk hazai pályán, és meg akarjuk nyerni a bajnokságot. A fiúkat úgy küldtem ki a pályára, hogy egy döntő következik, mindent bele kell adnunk, ha nyerni akarunk. A srácok ennek megfelelően is álltak neki a meccsnek, ami győzelmet eredményezett, ez pedig kulcsfontosságú a bajnoki végkimenetel tekintetében.”

A bilbaóiak bekiabálásai

„Meglepett és elszomorított az, ami fogadott minket a San Mamésben. Nem tesz jót a társadalmunknak, ha idő előtt ítélkezünk. Mindenki szabadon nyilváníthat persze véleményt, mindenkinek joga van ehhez, de nem korrekt idő előtt elítélni valakit, akiről még be sem bizonyosodott, hogy bűnös. Szomorú vagyok emiatt, többet nem tudok mondani. Nem foglalkoztunk többet ezzel, nyerni jöttünk, megvan a három pont, megyünk tovább. Csak a futballra koncentrálunk.”

Gavi nagyot melózott

„Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, ahogyan harcoltak. Ami Gavit illeti, nos, lenyűgöző, mit meg nem tesz a csapatért. Egy nagy család vagyunk.”

Elmaradt a második gól

„Volt két-három tiszta helyzetünk. Ansu, Robert és Baldé előtt is adódott komoly sansz… Le kell tudni zárni ezeket a meccseket, persze nem elvitatva a védekezés fontosságát. Lényeges lesz azonban fejlődnünk a kapu előtti produkcióban, nyugodtabbnak és türelmesebbnek kell lennünk, amikor nálunk a labda. Nagyobb kontrollra és dominanciára van szükségünk.”

Baldé játékáról

Ő a szezon meglepetése. 18 évesen sokat játszik a Barcelonában, behívták a válogatottba, ott volt a világbajnokságot. Baldé előtt nincsenek korlátok, a határ a csillagos ég.

Ferrán Torresről

„Ferrán kiválóan érzi, hova kell helyezkednie a pályán, de többet kellene támadnia a szabad területeket. Az egész csapatból hiányzik jelenleg a türelem, a higgadtság és a pontosság. Ha ebben sikerülne előrébb lépnünk, könnyebb lenne az életünk.”

Frenkie de Jong ismét nagyot játszott

„Frenkie hónapok óta a legmagasabb szinten teljesít. Rengeteget ad a csapatnak, képes kihozni szorongatott helyzetekből a labdát, áttörni a vonalakat, irányítani a játékot… a világ egyik legjobb középpályása. Csodálom őt.”

Marc-André ter Stegen:

„Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szenvedtünk az egész meccsen, de tudtuk, hogy ez vár ránk, mivel a San Mamés az egyik legnehezebb pálya a ligában. Mindent megtettünk védekezésben, ami tőlünk tellett. Szívvel-lélekkel játszottunk, mindent beleadtunk. Az ilyen meccseket egyszerűen valahogy be kell húznod. Ami a kevés kapott gólunkat illeti, úgy vélem, hogy ez a csapatmunkát dicséri, remekül dolgozunk össze idén.”

Alejandro Baldé:

„Tökéletesen tisztában voltunk azzal, hogy mi vár ránk, ismerjük a San Mamést, akárcsak a Bilbaót is. Raphinha kiváló formában van, rengeteget ad a csapatnak a játékával. Rendkívül tehetséges, boldogok vagyunk, hogy itt van velünk. Örülünk a kilenc pontos előnyünknek, de a bajnokság még nagyon hosszú, meccsről-meccsre kell haladnunk, és nyernünk.”

További tartalmak: