Messi: Örökké szeretni fogom a Barcelonát, egy nap biztosan visszatérek

Az argentin legenda beszélt többek között a jövőjéről, illetve a Barcelona Bajnokok Ligája-esélyeiről is.

A Barcelona argentin legendája, Lionel Messi hétfőn megkapta pályafutása során a nyolcadik Aranylabdáját. Az ünnepséget követően a visszatérésről is kérdezték a támadót, amelyre eléggé egyértelmű választ adott.

„Egyértelmű, hogy egy nap visszatérek majd a Barcelonához, de biztosan nem edzőként. Megvan már mindenünk ott, ott fogunk élni a családdal. Rossz érzésekkel kellett távoznom, miközben csodálatos éveket éltem meg ott. Úgy kellett távoznom, ahogyan nem akartam, Barcelona az otthonom, szeretem a klubot, imádom a szurkolókat, megérdemlik ők és én is, hogy ennyi közösen megélt szép és rossz pillanat után másképp zárjuk le közös fejezetünket. Nagyon hálás lennék, ha lehetőségem lenne egy nap visszatérni.”

Ahogyan Aitana is mondta, hálával tartozom a Barcelonának, a világ legjobb klubjának. Az, hogy a történelem legjobb csapatában játszhattam lehetőséget adott számomra, hogy rengeteg címet és egyéni elismerést nyerjek, nélkülük ez nem lett volna lehetséges.

Megnyerheti a Bajnokok Ligáját a Barcelona?

„Továbbra is követem a csapat meccseit, ahogyan azt mindig is tettem. A Barça életem klubja, örökké szeretni fogom őket. Ami a jelenlegi keretet illeti, jó egyensúlyban vannak a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok. Nem kételkedem afelől, hogy a Barcelona ott van a Bajnokok Ligája idei esélyesei között, ugyanakkor nem szabad magukra emiatt túlzott nyomást sem helyezniük. Semmit nem zárhatunk ki, a futballban bármi megtörténhet!”

Ő lenne a futballtörténelem legjobb játékosa?

„Ahogyan mindig is mondtam: nem tudom, hogy én vagyok-e a legjobb vagy sem. Amennyiben a legjobbak között ott vagyok, az már egy csodálatos dolog.”

További tartalmak: