Ramos góllal tért vissza, szűkös győzelem idehaza: Barcelona – Sevilla 1:0

Egy hajrában szerzett öngóllal csupán, de nyerni tudott a Barcelona a Sevilla ellen. A katalánok ezzel egy pontra vannak a Gironát legyőző Real Madridtól.

Szombat este ismét pályára lépett a Barcelona, ezúttal hazai pályán a Sevilla ellen. Xavi ezúttal is több helyen változtatott a kezdőcsapatán a rotáció okán. Kimaradt Ronald Araújo és Oriol Romeu is.

A katalánok João Félix révén jártak sokáig a legközelebb a gólhoz, a portugál ugyanis ismét a kapufát találta telibe. Végül az áttörést egy nem várt szereplő hozta meg. A 76. minutumban ugyanis a nyáron Andalúziába visszatérő Sergio Ramos vette be saját kapuját. A csereként beállt Ferrán Torres egy remek indítással lepte meg Lamine Yamalt, a fiatal játékos középre fejelte a labdát, amire csatárokat megszégyenítő módon csapott le Ramos és vette be saját kapuját, amivel el is döntötte a három pont sorsát.

A mérkőzés egészéről elmondható, hogy jobban játszottak Xaviék, megérdemelt győzelmet arattak. Nem is annyira apró szépséghiba, hogy Raphinhát is elvesztette a csapat, akit combizomsérülés miatt kellett lecserélni az első félidőben. A brazil legjobb esetben is csak a következő válogatott szünetet követően épülhet fel, az El Clásicón azonban ott lehet jó eséllyel már.

Azzal, hogy a Barça nyert, a Girona viszont kikapott a Real Madrid elleni rangadón, a katalánok egy pontra vannak ősi riválisuktól a tabella második helyén. Folytatás szerdán a Porto ellen, már a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: