The Best: Alexia Putellas is a finalisták között

Pénteken délután a FIFA kihirdette azt a három női játékost, akik még eséllyel pályáznak az Év játékosa-díjra. A finalisták között ott van az elmúlt év nyertese, az FC Barcelona csapatkapitánya, Alexia Putellas is. A Barcelona klasszis középpályása a Bajnokok Ligájában 11 góllal gólkirály lett, míg a bajnokságban 18 góllal és 16 gólpasszal szintén a kanadai […]

Pénteken délután a FIFA kihirdette azt a három női játékost, akik még eséllyel pályáznak az Év játékosa-díjra. A finalisták között ott van az elmúlt év nyertese, az FC Barcelona csapatkapitánya, Alexia Putellas is.

A Barcelona klasszis középpályása a Bajnokok Ligájában 11 góllal gólkirály lett, míg a bajnokságban 18 góllal és 16 gólpasszal szintén a kanadai táblázat élén zárt szintén. Alexia mellett bekerült még az Arsenal támadója, Beth Mead, aki a nyáron Európa-bajnokságot nyert Angliával, ahol a torna legjobbjának járó címet is bezsebelte. A harmadik jelölt pedig az amerikaiak középcsatára, Alex Morgan. A díjat majd a hónap legvégén, február 27-én ítélik oda.

Ami a férfi finalistákat illeti, nem született meglepetés. Az elismerésre talán a legfőbb esélyes a Barça klublegendája, az argentinokkal világbajnokságot nyerő Leo Messi. A hétszeres aranylabdás mellett még klubtársának, Kylian Mbappénak és a Real Madriddal BL-t nyerő Karim Benzemának maradt még esélye.

További tartalmak: