João Félix: Mindig is a Barcelona volt az álmom

Az Atlético Madrid értetlenül áll a portugál támadó nyilatkozata előtt, mely szerint a profizmus hiánya a játékos részéről.

Kedd este a Barcelona szurkolók és az Atlético Madrid vezetőségének legnagyobb meglepetésére João Félix egy igencsak érdekes nyilatkozattal állt elő Fabrizio Romanónak. A portugál elmondása szerint mindig is a Barcelonába igazolásról álmodozott, az elsődleges célja a katalánok voltak mindig, és egy álma teljesülne, ha Katalóniába igazolhatna.

A nyilatkozat érthetően kiverte a biztosítékot az Atlético vezetőségénél, akik nem engedélyeztek ehhez hasonló megnyilvánulást a portugál rekordigazolásuknak, ez pedig szerintük nem több, mint a tisztelet és a profizmus teljes hiánya. A klub a lépés mögött a játékos ügynökét, Jorge Mendest sejti, aki hátulról igyekszik mozgatni a szálakat és kikényszeríteni azt, hogy a portugál támadó végleg elhagyhassa Madridot, ahová 2019 nyarán igazolt 127 millió euróért.

Félix madridi kalandja közel sem meseszerű, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam. Messze nem tudja azt hozni Diego Simeone rendszerében, amit vártak a fiatal csillagtól, ez pedig odáig vezetett, hogy tavaly télen kölcsönadták a Chelsea-nek, ahol sokszőr ő jelentette a fényt a londoniak támadósorában, már amikor játszott. Az idény végén Félix visszatért Madridba, mivel a Chelsea nem tartott rá igényt a következő szezonban. A játékos tudja, hogy nem maradhat Madridban, ahol nem érzi már jól magát, emellett megromlott a viszonya Simeonéval is, így ez a nyilatkozat egyfajta segélykiáltásnak is betudható, amivel próbálja arra kényszeríteni a ‘Matracosokat’, hogy minél gyorsabban szabaduljanak tőle.

Az Atlético azonban nem akarja olcsón elengedni Félixet, akit mint már feljebb írtam, négy éve klubrekordért igazoltak, ugyanakkor elképzelhető, hogy végül mégis kénytelenek lesznek lenyelni a jókora bukót. És itt jön a képbe a Barcelona. Joan Laporta kiváló kapcsolatot ápol Mendesszel, rajong Félixért is, ám a klub anyagi helyzete erőteljesen korlátozza a Barça lehetőségeit.

Egy esetleges transzfer kapcsán Fabrizio Romano elmondta, jelenleg, júliusban Félix nagyon távol áll attól, hogy Barcelonába igazoljon, de szerinte érdemes lehet várni augusztusig, hogyan alakul az eladásokkal a klub, illetve hogyan változik az Atlético álláspontja. Komolyabb eladások nélkül jószerivel a lehetetlennel egyenlő megszerezni idén nyáron a portugált, aki azonban szívesen várna a klubra egészen az átigazolási időszak végéig.

További tartalmak: