João Félixnek megágyaztak? Ansu Fati a Brighton játékosa lehet kölcsönben!

A Barcelona 20 esztendős támadója csütörtökön repülhet Angliába, ahol átesik az orvosi vizsgálatokon, és ezt követően hivatalosan is a Brighton játékosa lesz.

A nyár korai szakaszát tekintve meglepetésként hathatnak a Barcelona szurkolókra a szerda esti hírek. A klub egyik nagy tehetsége, Ansu Fati ugyanis hamarosan a Roberto De Zerbi által fémjelezett, rendkívül tetszetős futballt játszó Brighton & Hove Albion játékosa lesz kölcsönben. A katalánok tízeséért, aki jó ideje küzd azért, hogy visszanyerje súlyos térdsérülését megelőző formáját, versenyben volt a Tottenham is, sokáig úgy tűnt, Ange Postecoglou együttese lesz a befutó, végül azonban a Brighton egy huszáros hajrával elcsaklizta a játékost a londoniak orra elől.

Az üzlet Fabrizio Romano és David Ornstein szerint is előrehaladott állapotban van, a támadó csütörtökön repülhet Angliába, ahol átesik az orvosi vizsgálatokon. Arról egyelőre nincs konkrét információ, hogy Fati fizetésének mennyi részét fizetné a Brighton, de egy biztos: komolyabb összeg szabadul fel ezáltal az idei bértömegből, akárcsak Clément Lenglet távozása után is.

Xavi nem görgetett komolyabb akadályt Fati távozása elé, egy fontos kikötése azonban volt a szakvezetőnek: nem akarja szem elől téveszteni a támadót, így eladásba nem akart belemenni ennek megfelelően a klub.

A hátralévő szűk két napnak így már csak egy nagy kérdése lesz: érkezik-e João Cancelo mellett honfitársa, João Félix is a Barcelonához. A játékos már hetek óta kijelentette: Katalóniába akar szerződni. Vásárlásra nyilvánvalóan nincs jelenleg kapacitása Laportáéknak, a kölcsön azonban egy járható út lenne. A kérdés csak az, hajlana-e erre az Atlético Madrid, mely szívesen látná máshol a támadót, Simeone ugyancsak nem számít rá, nemrég pedig a klub elnöke, Enrique Cerezo mondta el egy interjúban, tisztában van azzal, hogy Félix el akarja hagyni Madridot.

Bármi is történjen, arra viszonylag gyorsan fény derül majd, pénteken éjjel ugyanis zárul az átigazolási ablak a legtöbb európai ligában, addig van idő még igazolni.

További tartalmak: