Espai Barça: Másfél milliárd eurós hitelfelvétel, rugalmas visszafizetés

Hivatalosan is pontot tett a Barcelona az Espai Barça finanszírozásának kérdésére a hétfői napon, amikor is megtörtént a szerződés aláírás. A munkálatok során nem csak a Camp Nou kap új külsőt, hanem a stadion területét is átalakítják, zöldebbé teszik, új parkolókat építenek, továbbá megújul a Palau Blaugrana is. Az FC Barcelona a terveknek megfelelően megállapodott […]

Hivatalosan is pontot tett a Barcelona az Espai Barça finanszírozásának kérdésére a hétfői napon, amikor is megtörtént a szerződés aláírás. A munkálatok során nem csak a Camp Nou kap új külsőt, hanem a stadion területét is átalakítják, zöldebbé teszik, új parkolókat építenek, továbbá megújul a Palau Blaugrana is.

Az FC Barcelona a terveknek megfelelően megállapodott az Espai Barça finanszírozásáról, ezzel biztosítva a Spotify Camp Nou felújítási munkálatainak megkezdését, illetve a népszavazás során jóváhagyott kritériumok teljesítését. A klub közleményében kiemeli, hogy a stadionra a művelet során nem vettek fel jelzálogot. A Barcelona összesen 20 befektetővel állapodott meg a finanszírozásról 1,450 milliárd euró értékben, mely a munkálatok költségét fedezi.

A finanszírozást a világ néhány tekintélyes pénzügyi szervezete biztosítja. A projekthez olyan kulcsfontosságú partnerek csatlakoztak, mint a Goldman Sachs, a JP Morgan, a JLL, a Pérez-Llorca, a DLA Piper, a Key Capital Partners, a Legends vagy az IPG 360. A hitel visszafizetését a stadion elkészülése után kezdi meg a katalán klub, mely szakaszosan 5, 7, 9, 20 és 24 év során történik majd meg, rugalmas szerkezettel, türelmi idővel kiegészülve. Az új Camp Nou éves bevétele az előrejelzések szerint 247 millió euró lesz.

A szerződés aláírását követően Fotó: FC Barcelona

Közleményében a Barcelona kiemeli, hogy a stadion felújítása elengedhetetlen kelléke ahhoz, hogy a klub továbbra is a világsport élvonalában maradjon. Az új létesítménytől gazdasági fellendülést remélnek, mely megalapozza a jövőbeli életképességet is, a soció-modell folytatását, mint írják, a klubot jelenleg több mint 146 ezer klubtag tulajdonolja.

A vezetés a következő napokban sajtótájékoztatót tart a működés részleteiről.

Espai Barça: a török Limak cég végzi a stadion felújítását

További tartalmak: