Laporta mesterterve teljesült: a két João a fedélzeten!

Mindkét portugál játékos nagyon motivált a Barcelonába igazolástól, szeretnének címeket nyerni, ezért pedig mindent meg is tesznek majd.

Szombaton reggel megtartották a Barcelona két új szerzeményének, João Félixnek és João Cancelónak a közös bemutatóját. A támadó a 14-es, a szélsővédő a 2-es mezszámban játszik majd az idei szezonban. A két portugál játékos már a szombati edzést a csapattal végezték, mindketten ott is vannak az Osasuna elleni mérkőzés keretében, így akár már vasárnap debütálhatnak a klub színeiben.

„Mindenki tudja, milyen boldog vagyok. Sokat dolgoztam azért, hogy egy nap ehhez a klubhoz igazolhassak. Gyermekkoromban erről álmodoztam, azért jövök, hogy segítsek, remélem, hogy egy fantasztikus szezon elé nézünk. Nagyon különleges lépés ez a karrieremben, olyan, amire már régóta vágytam.”

A családdal mindig néztük a Barça meccseit, szurkoltunk nekik, arról álmodozva, hogy egy nap majd én is itt játszhatok. Címekért akarok harcolni. Mindig is álmodtam a Bajnokok Ligája megnyeréséről, de apránként, lépésről lépésre kell haladnunk. Mindent megteszünk majd azért mindenestere, hogy sikerüljön

– mondta bemutatását Félix.

A játékos beszéde után Deco ragadta magához a szót. A nemrég kinevezett sportigazgató hálás Félix elköteleződéséért, hiszen enélkül nem jöhetne a klub jelenlegi állapotában egy ilyen játékos Barcelonába. Hozzátette, Xavival közösen tökéletesen látják a portugál helyét a csapaton belül, így pozitívan tekint előre.

Nem sokkal később elkezdődött Cancelo bemutatója is.

„Valóra vált álom számomra, hogy csatlakozhatok ehhez a klubhoz. Szeretnék köszönetet mondani a családomnak, a barátaimnak és édesanyámnak, aki a mennyből figyel rám, ő végig tudta, hogy egyszer majd itt akarok játszani. A Barça mindig is álmaim klubja volt, itt akartam játszani.”

A klub kultúrája nagyon tetszik nekem, maximálisan azonosulni tudok vele. Hiszem, hogy a lehető legjobb helyen vagyok most, izgatottan várom ezt a kalandot.

„Elkötelezettséggel és a munka iránti maximális alázattal érkeztem. Nem zavar a rám nehezedő nyomás, éppen ellenkezőleg, motivál. Bízom benne, hogy sok kupával tehetjük különlegessé ezt az idényt, mert a klub küldetése mindig is ez volt. Munkával és elkötelezettséggel igyekszem hozzájárulni ehhez. Ami a beilleszkedésemet illeti, már ismerem korábbról néhány csapattársamat, kiváló keretünk van, remek szezon előtt állunk. Nagyon várom már, hogy kezdődjön a munka, rendkívül motivált vagyok, hogy címeket nyerjünk” – zárta szavait a bemutatón Cancelo.

Deco a beszédében köszönetet mondott a védőnek azért, hogy türelmes volt és hajlandó volt anyagi áldozatot hozni azért, hogy a Barcelonához igazolhasson. Kiemelte, mindezek nélkül nem jöhetett volna létre az üzlet.

További tartalmak: