João Félix: Ismét boldog vagyok, a váltás jót tett nekem és a családomnak is

A Barcelona 5-0-ra győzött a Real Betis ellen, ezzel pedig ideiglenesen átvette a vezetést a spanyol bajnoki ponttáblázaton. A találkozó után Xavi mellett megszólalt João Félix és Ferrán Torres is.

Elégedetten nyilatkoztak a Barcelona játékosai a Real Betis elleni 5-0-s mérkőzést követően. A leginkább lélekhez szóló interjú kétségtelenül João Félix-é, aki hosszú hónapok óta szenvedett Madridban, nem jött ki Diego Simeonéval, most pedig végre egy olyan csapathoz került, mely illeszkedik az ő stílusához is.

Xavi Hernández

„Olyan érzés volt a mai, mintha visszatértünk volna a Camp Nou-ba. Fantasztikusak voltak a szurkolók. Ami a mérkőzést illeti, nem játszottunk tökéletes meccset. A játék több aspektusában is fejlődnünk kell a folytatásban, az viszont tény, hogy élveztem a srácokat nézni, elégedett voltam a teljesítményükkel, ahogyan azzal is, hogy végre élvezték azt, amit csinálnak.”

„Igyekeztük Cancelót a középpályára helyezni minél többször, ezzel megteremtve a létszámfölényt a pálya közepén. Minél inkább hajaz a játékunk az igazi pozíciós játékhoz, annál jobb. Félix kiválóan átlátta a játékot, amit képes volt kiegészíteni a saját egyéni képességeivel, ezzel pedig sokat javított a csapat játékán. Ő is és Cancelo is fizikálisan rendkívül masszív, komoly segítség a jelenlétük a csapatnak. Boldognak látom őket. Élvezettel játszanak a csapatért, képesek eldönteni a meccseket a villanásaikkal.”

Nem tehetjük meg egyszerűen, hogy nem használjuk ki ezt a pozitív légkört, ami kialakult a csapatnál. Amikor én játékos voltam és a posztomra igazoltak valakit, akkor tudtam, hogy kettőzött erővel kell dolgoznom, ha meg akarom tartani a helyemet. Ez történik most a srácokkal is. Ha verseny van, akkor mindenkinek 110 százalékot kell nyújtania. Luxus probléma számomra, hogy éppen melyik játékost tegyem fel a pályára, és melyiküket cseréljem be.

„Ha valakit minden dicséret megillet, az Ferrán Torres. Nyáron odajött hozzám és azt mondta: ‘Főnök, nem hagyom el a Barcelonát, itt akarok sikereket elérni!’. Most pedig láthatjuk, mit is tesz ezért. Ez az egész kizárólag az ő érdeme. Óriási mentális erő lakozik benne, tavaly már jószerivel mindenki lemondott róla, ennek ellenére hitt magában, hogy képes megfordítani a helyzetét. Nagyon örülök neki.”

„Őszintén bevallom, nagyon nehezemre esik lecserélni Gavit, ő a csapat szíve ugyanis. Az a szenvedély és spiritusz, ami benne dolgozik, egészen elképesztő.”

João Félix

„A szurkolók Cancelóval párban kezelnek bennünket? Nos, együtt érkeztünk, mindkettőnk célja az, hogy segítsünk a csapatnak és az egész klubnak a játékunkkal. Mindent bele fogunk adni, egészen a végéig.”

„Nagyon boldog vagyok, hogy ismét a kezdőben találtam magamat. Nagyon jó érzés ebben a csapatban focizni, mert egyszerű és gördülékeny az egész. Jól játszottunk, mindenki kiválóan teljesített, ahogyan annak lennie kell. Amikor a csapat összeállítása jó, akkor minden sokkal könnyebb, gyorsabban jár a labda.”

„Lewandowski? A legfontosabb, hogy ismét gólt szerzett. Ő egy igazi csatár, nekik pedig a gól az éltető elemük. Éppen ezért próbáltam olyan közel helyezkedni hozzá, amennyire csak lehet, igyekeztem támogatni őt.”

Minden erőmmel azon dolgozom, hogy ismét a legjobb formámat hozhassam a pályán. A csapat nagyon jó, élmény velük játszani. Azért vagyok itt, hogy segítsek a Barcelonának. Ez a környezetváltozás jót tesz nekem, a családomnak és a barátaimnak is. Végre ismét boldog vagyok.

Ferrán Torres

„A szabadrúgásom? Ahogyan én, úgy más is állhatott volna a labda mögé, elvégre kiváló lövőtechnikájú játékosaink vannak. Meglepődtem, mikor megtudtam, hogy mennyi ideje nem lőttünk gólt szabadrúgásból. Hogy őszinte legyek, eredetileg a sorfal felett akartam átlőni, de végül így sikerült. Ha jól mennek a dolgok, akkor a szerencse melléd áll, és a labda így is bemegy [nevet].”

„Kiváló mentális állapotban vagyok. A csapat is sokat fejlődött idénre. A stáb fantasztikus munkát végez. Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk minden Culét boldoggá tenni. Nagy önbizalommal állunk a folytatás elé.”

További tartalmak: