Továbbjutást ért a portugálok nagy estéje: Barcelona – Porto 2:1

Kulcsfontosságú mérkőzés várt a Barcelonára a Bajnokok Ligájában. Xaviék a Portót fogadták hazai pályán, 2-1-s győzelmükkel pedig biztosították csoportból való továbbjutásukat.

Ha nehezen is, de a Barcelona hátrányból fordítani tudott a Porto ellen, ezzel pedig biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata között. A portugálok még Pepê góljával szereztek vezetést a 30. percben, amire azonban szinte azonnal válaszolni tudott a Barça, João Cancelo cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd óriási gólt akasztott a hosszú sarokba. Ezzel kialakult a félidei állás.

A második játékrészben Félix egy kapufával indított, nem sokkal később azonban végre megtörte hosszú góltalansági szériáját. Cancelo adott kiváló passzt, Félixnek pedig csak be kellett passzolnia a kapuba.

A hátralévő félórában még növelhette volna előnyét Xavi csapata, volt lehetősége Cancelónak, Ferrán Torresnek és Raphinhának is, ezek azonban kimaradtak, ahogyan a Portónak is az egyetlen igazán komoly sansza ebben a félidőben.

Győzelmével a Barça bejutott a tizenhat közé, a Royal Antwerp elleni utolsó meccs arról dönt, hogy elsőként vagy másodikként teszi ezt meg. A mérkőzés embere nálam nem kérdés, hogy João Cancelo volt, félelmetes produkciót pakolt le elénk ezen az estén.

A folytatás sem ígérkezik sajnos egyszerűbbnek, ugyanis hétvégén a kiváló formában lévő Atlético Madrid érkezik az Olimpiai Stadionba.

A mérkőzés videós összefoglalója:

További tartalmak: